fbpx

Az LMP társelnöke szerint a balatoni árak nem a magyar turistáknak szólnak

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével a NER balatoni terjeszkedéséről, valamint a tatai Öreg-tó partján tervezett szállodaberuházásról beszélgettünk. Továbbá arról is kérdeztük, hogy üzenetértékű volt-e Karácsony Gergely főpolgármester megjelenése és felszólalása az LMP kongresszusán.

Az LMP hétvégi kongresszusa kapcsán – amelyen Karácsony Gergely főpolgármester is beszédet mondott – Kendernay János kérdésre válaszolva elmondta: üzenetértékű volt, hogy már második alkalommal hívtak meg párton kívüli, zöld szellemiségű politikust. Hangsúlyozta: örülne annak, ha a két magyarországi zöld párt, vagyis az LMP és a Párbeszéd között komolyabb koordináció is lenne a 2022-es választásokon.

Karácsony Gergely a Jövő TV-nek adott hétvégi interjújában megerősítette, a közvélemény-kutatások ellenére sem kíván indulni a miniszterelnök-jelöltségért. Kendernay János szerint az lesz a legfontosabb a két év múlva esedékes választásokon, hogy zöld szemléletű politikus legyen a jelölt, ám hozzátette: nem volna szerencsés, ha a jelenlegi főpolgármester lemondana Budapest vezetéséről, ugyanis a választók októberben egy ötéves programot szavaztak meg, amit teljesíteni kell.

Szó esett arról is, hogy az elmúlt időszakban mind az LMP, mind pedig az MSZP és a Momentum is aktívan foglalkozik a Balaton ügyével. Az LMP társelnöke kifejtette: a pártok most fedezték fel igazán, hogy a Balaton nemcsak egy nyári téma, sokkal inkább négy évszakos.

“A fő probléma nem az, hogy az ország elitje a Balaton mellett nyaral, hanem az, hogy ezt nem teheti meg mindenki. Az árak az egekben vannak, egyre kevesebb a szabad strand, és irtják a környezetet is. Ez nem a magyar turistáknak szól”

– fogalmazott Kendernay János.

A tatai Öreg-tó partján a Hell csoporthoz köthető Avalon Center Kft. építene szállodát, ami ellen tömeges megmozdulás is volt a településen. Az LMP két képviselője, Ungár Péter és Kendernay János a Hell energiaital reklámarcához, Bruce Willishez címzett levelükről is megkérdeztük. Az LMP férfi társelnöke erre válaszul elmondta: nem érkezett válasz az amerikai filmsztártól.

“Lehetséges, hogy azért, mert szégyelli magát”

– jelentette ki.

Az elmúlt hetekben konszolidálódni látszik az Avalon Center Kft. álláspontja is a szállodaépítés kapcsán, ugyanis elmondták: a demonstrációk hatására kisebb szállodát fognak építeni, amihez nem kell majd fákat kivágni. Kendernay János hangsúlyozta: reméli, hogy ez sem a tataiaknak, sem pedig a pártoknak nem lesz elég, szerinte a tatai Öreg-tó nemzeti kincs, amit senki nem vehet el.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.