fbpx

Orbán “libernyákozással” kezdte a reggelt a Kossuth Rádióban

A Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában Orbán Viktor a héten véget ért EU-csúcs értékelésével kezdett, amelyről elmondta: a koronavírus-járványtól függetlenül is gyengül néhány nagy nyugat-európai ország gazdasága, amit a járvány csak elmélyített. Több ország adósságrátája 150 százalék fölé is emelkedhet, mint mondta: egyes országok térdre kényszerülnek, adósrabszolgává válnak.

A miniszterelnök arról is szót ejtett, hogy Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek. “Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék” – mondta. Hozzátette: 5 nap alatt 3 milliárd forinttal több pénzt szereztek az EU-csúcson, ami „nem rossz órabér”.

Ezután jött csak az igazi fekete leves, amikor is a miniszterelnök kijelentette:

Magyarországnak, nekem személyesen szerencsém van, mert én voltam katona, a fél életemet edzőtáborokban és öltözőkben töltöttem el. És nem vagyok a régi, de néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, azokat azért még elviszem a hátamon. Tehát a fizikai megterhelését a tárgyalásoknak azt én az átlagosnál jobban bírom is, meg bírtam is.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e újabb szigorítás a koronavírus-járvány második hulláma miatt, elmondta: minden nap a fertőzések számait nézi, és ebben a tekintetben „egyre jobban áll a szénánk”, a környező országokban viszont baj van – mondta a kormányfő.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.