fbpx

Az LMP a zöld ombudsmanhoz fordul a pilismaróti homok- és kavicsbánya ügyében

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: elfogadhatatlan, hogy az emberek háta mögött akarnak Pilismarót közvetlen környezetében kavicsbányát nyitni, ami csak az utolsó pillanatban derült ki a helyi lakosok számára.

Áll a bál Pilismaróton az építendő kavicsbánya miatt, lemondott a polgármester – Jövő TV

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Dunakanyarban található Pilismaróton tiltakozásba kezdtek a helyi civilek, ugyanis a községben homok-kavics bányát akarnak létesíteni több mint 120 hektáron. Amellett, hogy a pilismaróti lakosok aláírásgyűjtésbe kezdtek, az önkormányzat honlapján kedden reggel egy közlemény is megjelent, mely szerint a település lakói helyi népszavazást kezdeményeztek, melyben az alábbi kérdést tennék fel: “Hozzájárul-e, a tervezett sóderbánya műveléséhez szükséges területi besorolás megváltoztatásához, Pilismarót község Településszerkezeti tervében, Kidz-ről Kb-B-re?”

Az LMP képviselője hangsúlyozta: meg kell előzni a környezetpusztítást, ezért az LMP a zöld ombudsmanhoz fordul. Hozzátette:

a demokráciával teljesen ellentétes, hogy a hatalom el akar titkolni egy ilyen horderejű bányanyitást, ahogyan az is, hogy az ott élő emberek érdekeit háttérbe szorítanák azért, hogy kiszolgálják a környezetkárosító cégek anyagi érdekeit.

Schmuck Erzsébet szerint nem elég, hogy lemondott a pilismaróti polgármester, meg kell akadályozni a környezetpusztítást. A párt azt követeli, hogy a helyi emberek dönthessenek a bánya sorsáról, ezért Schmuck Erzsébet a zöld ombudsmanhoz fordul, valamint támogatja a helyi népszavazási kezdeményezést is. “Amíg a pilismaróti emberek nem döntenek, addig egy kapavágást sem szabad végrehajtani” – mondta.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.