fbpx

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd frakcióvezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.” Szabó Tímea arra hívta fel a figyelmet, hogy „ezer fa kivágásával, a partot végigbetonozó 20 milliárdos mobilgáttal, luxusjachtos, 1400 lakásos lakóparkkal” rombolnák le „a csodálatos, családok, kutyabarátok, fiatalok, idősek tökéletes kikapcsolódására szolgáló zöldterületet”. A párbeszédes képviselő szerint „ijesztő volt”, hogy Orbán Balázs államtitkár „egy szóval sem cáfolta” az általa felsorolt kormányzati terveket.

„Semmitmondó, hazug válaszában motyogott valamit arról, hogy a Fidesznek milyen fontos a klímavédelem (semennyire), a természetvédelem (ugyan már), mennyivel rendezettebb egy lebetonozott sziget, miközben egy hangot nem ejtett a készülő (már kész?) tervekről, az újabb »spontán privatizációról«. Egészen arcpirító az a faarccal előadott cinizmus, ahogyan ezek azt hiszik, minden az övék.

Ebből elég! Ahogyan korábban, zöldpolitikusként és a kerület országgyűlési képviselőjeként is többször mondtam: nem engedjük, hogy Orbánék szétverjék a Hajógyári-szigetet! Minden fronton minden eszközt bevetünk annak érdekében, hogy ezek az esztelen, környezetpusztító, NER-hizlaló lakóparkok ne valósuljanak meg!

A Hajógyári a miénk, nem Orbán Viktoré!”

Az eredeti bejegyzés Szabó Tímea Facebook-oldalán olvasható:

A Jövő TV múlt hét szerdán videóriportot készített arról, hogy az Óbudai Kutyás Egyesület felhívására több százan csatlakoztak és tiltakoztak élőlánccal a Hajógyári-sziget átalakítása ellen. A kormányzat a sziget északi részén egy védműrendszer szeretne kiépíteni, hogy így védjék meg a területet az áradásoktól. Az óbudai városvezetés, a helyi civilek és a beruházást szintén ellenző ellenzéki pártok szerint azonban semmi szükség gát létesítésére, valamint az építkezés miatti tömeges fakivágásokra.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.