fbpx

Augusztus 15-e után is elmaradhatnak a tömegrendezvények

Ugyan Gulyás Gergely csak szerdára ígért döntést a tömegrendezvényeket érintő esetleges korlátozásokról, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában arról beszélt, meg van az esély arra, hogy a kormány korábbi álláspontjával szemben augusztus 15-e után se engedélyezze a tömegrendezvények megtartását.

Ez többek közt érintené az augusztus 20-i ünnepségeket és az első hullám miatt nyár végére áthelyezett fesztiválokat is.

Palkovics szerint megvan az esély arra, hogy itthon is újra drasztikusan emelkedni kezdenek majd a koronavírusos esetszámok, ugyanis a környező országokban már megfigyelhető ez a tendencia. A miniszter szerint a fertőzések számának esetleges növekedésével a korlátozások egy részét is vissza kell állítani, ám addig be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartás, vagy a boltokban és a tömegközlekedésen a maszkviselés.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.