fbpx

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

„Sok ember nevében mondhatom, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullattunk volna, ha az aberrált Kaleta Gábort, a perui volt nagykövetet nem hozzák haza, hanem ott rohad meg egy könyörtelen limai börtön mélyén” – jelentette ki Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői napirend előtti felszólalásában.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott:

„ez az iszonyatos aberráció nem köthető pártszínezethez, ezek a sokszor simulékony pszichopaták sok helyre befurakodhatnak, az viszont a mindenkori hatalomnak a sara, hogy hogyan viszonyulnak hozzájuk: eléri-e őket a lehető legsúlyosabb büntetés, eléri-e őket a lehető legkeményebb megtorlás, vagy pedig megússzák egy olyan felháborító ejnye-bejnyével, mint ahogy most is történt?”

A Jobbik kezdeményezi: szigorítsák a büntetési tételeket, hogy egyetlen egy pedofil se úszhassa meg az elkövetett iszonyatos bűntetteket holmi felfüggesztett büntetéssel. Az ellenzéki párt másik javaslata, hogy hozzanak létre egy nyilvános pedofilregisztert, „és ezek az elkövetők, életük végéig éljenek együtt azzal az iszonyatos bűnnel, amit elkövettek, és mint valami leprabélyeg, égjen ez rájuk”.

Ander Balázs hozzátette: „az mégsem járja, hogy a csecsemők és kisgyerekek megerőszakolásáról, megkínzásáról nagyipari mennyiségben képeket gyűjtögető aberrált ex-nagykövet 28 forinttal bűnhődjön minden egyes ilyen képért.” Emlékeztetett rá, hogy ellenzéki tüntetők, dudálásért jóval nagyobb pénzbüntetést kaptak, mint az egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélt Kaleta Gábor.

A jobbikos politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az egész ügyet megpróbálták eltitkolni, „úgy, hogy a valamiért nagyon védett Kaleta ügyéről még az Országgyűlés Külügyi bizottsága is csak hosszú hónapok múlva tudott”. Ander Balázs felszólalásában rákérdezett: hogyan működött az átvilágítás, „hogyan működhet a leghűbb, a legfőbb ügyész által vezetett szervezet Magyarországon”.

A jobbikos képviselő felszólalása után Kövér László házelnök megjegyezte, a felszólalás alatt többször érzett indíttatást arra, hogy közbeszóljon, de nem akart félreérthető helyzetbe kerülni. A jövőre vonatkozóan azonban hozzátette: egy adott téma vélt vagy valós erkölcsi színvonalához nem muszáj a felszólalás stílusát is igazítani. „Lehetett volna ezt egy kicsit emelkedettebb és tisztességesebb stílusban is előadni” – jelentette ki Kövér László.

Völner Pál államtitkár a válaszában elmondta: minden olyan lépéssel egyetértenek, ami megbünteti és megakadályozza a pedofil bűncselekményeket. Arra is kitért, hogy ősszel egy javaslatcsomaggal állnak elő, ami a gyerekvédelmet bővíti ki. El fognak menni a falig, vagyis akár a strasbourgi bíróságig is, szögezte le Völner Pál.

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.