fbpx

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a Dogopolis, mint kutyaiskola.

Erdős István elmondta: Magyarországon hárommillió kutya él gazdánál, ehhez még hozzájön körülbelül egymillió gazdátlan kutya, a környező országokhoz képest ez egy három-négyszeres szám. Arról is beszélt, hogy az elmúlt években javuló tendencia látszik az állattartás minőségében, de összességében – jelenleg – nem vagyunk egy felelős kutyatartó nemzet.

A februárban alakult Dogopolis gazdi és kutyaoktatással foglalkozik, Erdős István arra is kitért, hogy sokan keresik meg őket örökbefogadott kutyákkal, illetve az örökbefogadások kapcsán is javulás érzékelhető, egyre többen vállalnak így gazdaszerepet.

A Dogopolis a kutyaoktatás mellett online tanfolyamot is tart, Haskó Gabriella elmondta, a járványhelyzettől függetlenül is felmerült az ötlete egy távoktatási programnak, ami azoknak is elérhető lenne, akik nem Budapesten élnek. Végül a koronavírus siettette, hogy intenzíven foglalkozzanak az online tanfolyam beindításával, és hogy minél több kutyagazdának tudjanak segíteni. Erdős István hozzátette, hogy egy ingyenesen elérhető kurzus már most elérhető a Dogopolis oldalán.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Varga-Damm Andrea: Senki ne higgye azt, hogy bérelt helye van a következő Országgyűlésben

A független országgyűlési képviselő szerint nem csak a most ismert ellenzéki pártoknak van belépőjegyük a 2022-es választásra. A Jövő TV Reflektorban című műsorában elmondta, hogy miért indít új politikai mozgalmat, és azzal mi a célja.

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,281lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A terézvárosi önkormányzat példát akar mutatni, kitűzték a szivárványos zászlót

Soproni Tamás polgármester bejelentette: szeptembertől az önkormányzat 50 ezer forint értékű jegyescsomagját az élettársi viszonyukat bejegyezni kívánó azonos nemű párok is megkapják.