fbpx

Óriási siker az ellenzéki vezetésű Újbudának: 1,5 milliárd forintos uniós forrást nyertek

Az Európai Bizottság ötödik, egyben utolsó pályázati felhívásának eredménye szerint 11 európai város, köztük Budapest XI. kerületének innovatív kezdeményezése jut összesen 45 millió euró (mintegy 16 milliárd forint) uniós forráshoz az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból – számolt be szerdán az MTI. „Az Európai Unió ezt a támogatást azért adja, hogy a következő 3 évben innovatív megoldásokat keressünk az élhetőbb európai városok kialakításáért. Újbuda és Budapest öröme mellett ez életem eddigi legnagyobb személyes politikai sikere is!” – közölte Barabás Richárd újbudai alpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.

A pályázatot a Párbeszéd színeiben politizáló alpolgármester terjesztette elő még novemberben a képviselő-testület elé.

„A győzelemmel az én feladatom és felelősségem, hogy Újbudához méltó módon valósulhasson meg ez a fantasztikus projekt, egész Európa fejlődése érdekében!”

– fogalmaz bejegyzésében Barabás Richárd.

„Korunk egyik legnagyobb kihívása, hogy nagyvárosainkban, ahol egyre gyorsabb és pezsgőbb az élet, a fokozódó online jelenlét miatt mindannyian kitettek vagyunk a DIGITÁLIS ELMAGÁNYOSODÁS veszélyének. Látszólag egyfolytában csacsogunk, minőségi időt mégis egyre kevesebbet töltünk egymással. Újbuda azért nyerte meg ezt a több mint 1,5 milliárd forint összértékű pályázatot, mert a valamennyiünkben kincsként SZUNNYADÓ KREATIVITÁST szeretnénk serkenteni egy új online platform kialakításával és ehhez kapcsolódó kreatív fizikai terek felújításával. A projekt egyik zászlóshajója Újbuda vadiúj ART&TECH CENTER-e lesz.

A szunnyadó kreativitás serkentésével kísérletet teszünk a városban élők MENTÁLIS EGÉSZSÉGÉNEK fejlesztésére, a kultúrát teremtő KÖZÖSSÉGEINK támogatására és végső soron az ÉLETMINŐSÉGÜNK javítására. Ha egyszerűen akarom fogalmazni, olyan kulturális tindert hozunk létre, amely a hasonló érdeklődésű embereket hozza össze azért, hogy ALKOSSANAK és MEGOSSZÁK egymással ötleteiket. Avagy, ha így jobban érthető: arra kaptunk támogatást, hogy kitaláljuk, milyen egy DIGITÁLIS MŰVHÁZ (jáj, de rosszul hangzik így!) a 21. században.

A partnerségben Újbuda 12 partnerével közösen vág neki ennek a fantasztikus utazásnak, amely a kultúra és a szellem nyitottságát, az emberek közötti bizalmat, végső soron pedig egy békésebb világot igyekszik megteremteni egy 21. századi város lehetőségeivel.”

Az eredeti bejegyzés Barabás Richárd Facebook-oldalán olvasható:

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a budapesti XI. kerület (Újbuda) önkormányzata által beadott úgynevezett Cup 4 creativity című projekt az elnyert 4,3 millió eurós (1,53 milliárd forint) támogatást egy online kulturális közösség létrehozására fordíthatja. A budapesti XI. kerület mellett támogatásban részesül a belgiumi Brüsszel, Gent és Leiedal, a bulgáriai Szófia, a görögországi Halándri, az olaszországi Ferrara és Verona, a hollandiai Tilburg, a szlovákiai Kassa, és a spanyolországi Almería városa – írta az MTI.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.