fbpx

DK: A kormány oldja fel a titkosítást a fideszes pedofilbotrányban!

Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke, a Demokratikus Koalíció alelnöke tudni akarja, hogy a kormány mióta tudott Kaleta Gábor pedofil bűncselekményéről, és hogy hogyan, mely titkosszolgálattal hozatták haza teljes titokban a volt perui nagykövetet. „Elég volt abból, hogy az Orbán-kormány megpróbálja eltitkolni a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb pedofilbotrányát csak azért, mert az elkövető a fideszes kormánynak dolgozott” – olvasható a Vadai Ágnes által jegyzett csütörtöki közleményben.

„Az Orbán-kormány mindent megtett, hogy eltitkolja perui nagykövete pedofilbotrányát. Nem elég, hogy vélhetően egy amerikai nyomozás deríthette ki az igazságot a pedofil magyar diplomatáról, nem elég, hogy ezek után teljes titokban váltották le és menekítették haza a magyar titkosszolgálatokkal a nagykövetet, még a külügy beszámolóját is 10 évre titkosították, amelyet az Országgyűlés Külügyi Bizottsága előtt tett.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány oldja fel a titkosítást a fideszes pedofilbotrányban! Elég volt abból, hogy az Orbán-kormány megpróbálja eltitkolni a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb pedofilbotrányát csak azért, mert az elkövető a fideszes kormánynak dolgozott. A kormány a házi ügyészségén keresztül azt már elintézte, hogy Kaleta Gábornak ne kelljen börtönbe mennie, de azt nem teheti meg, hogy folytatja a titkolózást az iszonytató ügyben. Tudni akarjuk, hogy mióta tudtak a pedofil bűncselekményekről, és hogy hogyan, mely titkosszolgálattal hozatták haza teljes titokban a pedofil nagykövetet! A kormány nem csak az országnak tartozik ennyivel, hanem azoknak a gyereknek is, akik a pedofil nagykövetnél talált pornográf képeken szerepeltek.”

A Jövő TV oldalán beszámoltunk arról, hogy Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is élesen reagált a Kaleta-ügyre. „Valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk”írta szerdai bejegyzésében Kocsis Máté.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.