fbpx

Ungár Péter „az igazságos és munkaalapú” társadalomról kérdezi Orbán Viktort

Az LMP országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán nyílt levelet tett közzé a miniszterelnöknek címezve, aki szerdán a „Cenzúrázatlan Európa” című, online nemzetközi konferencián – többek között – arról beszélt, hogy a jóléti állam „már nem működő struktúra” többé.

„Tisztelt Miniszterelnök úr!

A »Cenzúrázatlan Európa« című, online nemzetközi konferencián úgy fogalmazott, hogy »az új világkorszakban a jóléti állam már nem alternatíva, és ezzel szemben a kormány munkaalapú társadalmat épít.«

Ezzel kapcsolatban kérdezném Miniszterelnök urat:

  1. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a szociális dolgozók jelentős többsége nem keres többet, mint a garantált bérminimum?
  2. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazotti bérek már-már a mindennapi megélhetéshez sem elegendők?
  3. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazottak esetében egy érettségivel rendelkező pályakezdő pontosan annyit keres, amennyit egy 18 éve a pályán levő felsőfokú végzettséggel rendelkező kollégája?
  4. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazott bértáblába tekintetében tizenkét éve érdemi változtatás nem történt?
  5. Igazságosnak és munkaalapúnak lehet azt a társadalmat nevezni, ahol a közalkalmazotti bértáblába kategóriának 82 százaléka vagy a 161 000 forintos fizetést kínálja, vagy a 210 ezer forintost?
  6. Miniszterelnök úr szerint a közalkalmazottak nem végeznek munkát vagy a munkalapú társadalomban nem érdemlik meg a megbecsülést?

Tisztelettel,
Ungár Péter”

Az eredeti bejegyzés Ungár Péter Facebook-oldalán olvasható:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.