fbpx

Szél Bernadett: Péterfalvi hányas párttagkönyv birtokosa?

A független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán reagált arra, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta: „már önmagában véve jogsértés, illetve a demokratikus jogrendbe való illegitim beavatkozás, ha egy jogszabályban biztosított demokratikus intézménynek a működését fizikailag megzavarják”. Szél Bernadett és Hadházy Ákos kezdeményezésére civil csoportok és ellenzéki pártok is a kormány nemzeti konzultációs íveinek a begyűjtésébe kezdtek.

„Péterfalvi hányas párttagkönyv birtokosa? Csak mert két hete még az volt a mondás, hogy szerinte gyűjteni gyűjthetünk, csak személyes adatokat nem, most már az is baj, hogy gyűjtünk, jövő héten meg már majd az utcára sem mehetünk ki?!”

– tette fel a kérdést a közösségi oldalán Szél Bernadett.

A független országgyűlési képviselő szerint a nemzeti konzultáció attól még nem lett sem jogállami, sem demokratikus véleménynyilvánítási forma, hogy a Fidesz annak nevezte, és ezt beleírta a törvénybe.

„A nemzeti konzultáció nem más, mint adatbázis-frissítés és propagandakampány, méghozzá közpénzen”

– szögezi le Szél Bernadett.

„Péterfalvi Attila elmúlt években nyújtott teljesítményét itt mutatom — gyors gyűjtés Veszprémből Budapest fele, küldjetek még, ha valami kimaradt. Ezt végignézve egy dolgot látok: a Fidesz politikai érdekeinek gátlástalan kiszolgálását. Az adatvédelmi biztos is egyike azoknak az elvben független, a gyakorlatban megszállt intézményeknek, amelyek nettó politikai küldetést hajtanak végre. Köszönjük, ebből nem kérünk!

2012 – Péterfalvi Attila nem vizsgálódik a Kubatov-listák ügyében, mert szerinte korábban az adatvédelmi biztos megvizsgálta az ügyet és mindent rendben talált.

2014 – A többes ajánlás lehetővé tételével »az ajánlásgyűjtés tétje redukálódott.« »A Hatóság reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a visszaélések száma a mostani választás esetén vissza fog esni.«

2015 – »Felelőtlenség lenne előre kijelenteni azt, hogy az információszabadságról szóló törvény módosítása megsérti az állam alapjogvédelmi kötelezettségét.« – Péterfalvi Attila véleménye a közérdekűadat-igénylés ingyenességének megszüntetéséről

2019 – »Nem tartozik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hatáskörébe«, hogy egyes kormánypártokhoz köthető médiumok a személyes adatait, a tanulmányai eredményeit és iskolai hiányzásait előcitálva próbálták lejáratni az egyik kormányellenes tüntetésen mondott felszólalásával ismertté vált diáklányt, Nagy Blankát.

2019 – »A sajtóban megjelent képek, dokumentumok egyértelműen felvetik a jogsértés gyanúját« a józsefvárosi adatkezelési ügyben, ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság folytatja az eljárását.

2019 – A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint »a józan ésszel és az ajánlások gyűjtését szabályozó törvények szellemével is ellentétes az, hogy a hírek szerint aránytalanul nagy mennyiségben vett fel ajánlóíveket Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt stábja.«

2019 – »Jogi, adatvédelmi és számos egyéb oka is van annak, hogy nem lehet egyszerűen nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat.« Péterfalvi Attila politikai cirkusznak tartja az újabb és újabb próbálkozásokat.

2020 – »Az infótörvény módosítása kiállja a törvényesség próbáját« – Péterfalvi Attila véleménye a közérdekű adatokhoz való hozzáférés 45 napra emelt határidejéről

2020 – »Megfelelően biztosítja a közérdekű adatok nyilvánosságát a Budapest-Belgrád-vasútvonal építési projektjével kapcsolatos törvényjavaslat, amely szerint tíz évre titkosítanák a vasútfejlesztéssel kapcsolatos dokumentumokat.«

Mi megyünk tovább: nem hagyjuk magunkat és Magyarországot sem hagyjuk a bajban! Stop propaganda!”

Az eredeti bejegyzés Szél Bernadett Facebook-oldalán olvasható el:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.