fbpx

Feloldhatatlannak tűnő konfliktus feszíti szét a gödi városvezetést

Minden jel szerint rosszul vizsgázik az ellenzéki együttműködés Gödön. Múlt hét csütörtökön Göd momentumos polgármestere, Balogh Csaba visszavonta az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait. Ez már arra volt válasz, hogy egy maratoni képviselő-testületi ülésen Balogh Csaba megpróbálta leváltani az alpolgármestereit, de végül az ő jogköreit minimalizálta a gödi testület többsége. A Jövő TV Gödön forgatott: megkérdeztük az alpolgármestereket és Balogh Csaba polgármestert is, hogyan jutottak idáig, és hogyan oldható fel ez a konfliktus.

Lőrincz László, DK-s alpolgármester szerint a momentumos Balogh Csaba csak arra akarta használni a gödi képviselő-testületet, hogy az általa kitalált ötleteket megszavaztassa, amennyiben pedig nem értettek egyet vele a frakcióban lévő tagok, a polgármester bizalmatlanná vált a képviselők irányába, és nem tudott velük együttműködni. Lőrincz László hangsúlyozta: csupán annyi volt a céljuk, hogy átlátható működés és közös együttműködés legyen, de ezt egyoldalúan kezdeményezni – úgy hogy ebben a polgármester nem partner – nagyon nehéz.

Balogh Csaba momentumos polgármester szerint már az év elejétől jelen van a konfliktus a képviselő-testületben, ezt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt a pártok vezetőségének segítségével igyekeztek orvosolni. Hozzátette: a választások után a Momentum kezdeményezésére egy frakciómegállapodás aláírásával kívánták megkezdeni a közös munkát, ám ez – szerinte elsősorban a DK hatására – kútba esett.

A veszélyhelyzet alatt Balogh Csaba polgármester rendszeresen tartott vezetői értekezleteket, ám ezekre az alpolgármestereit nem hívta meg – mondta Fülöp Zoltán LMP-s alpolgármester. Hangsúlyozta: egyszer, amikor a titkárságtól “véletlenül” az alpolgármesterek is kaptak meghívót az egyik értekezletre, a polgármester eltávolította őket a teremből. Fülöp Zoltán hozzátette: a polgármester munkakerülő alpolgármesterként hivatkozik rájuk, viszont úgy nehéz a dolguk, hogy vannak ülések, amelyekre be se mehetnek.

Kérdésünkre, miszerint feloldható-e ez a helyzet, Balogh Csaba polgármester úgy fogalmazott: az alpolgármesterek “elárulták” a választóikat, így a helyzet már nem visszafordítható. “Az ő becsületük csak akkor lehet helyreállítható, ha lemondanak a pozíciójukról, ugyanis elárulták a választóikat és a saját esküjüket” – jelentette ki Balogh Csaba.

Lőrincz László szerint amennyiben a polgármester nem tartja tiszteletben a képviselő-testület demokratikus működését, le kell mondania. Az LMP-s Fülöp Zoltán hangsúlyozta: azért indultak a választáson, mert bíztak benne, hogy sikeres lehet a koalíciós városvezetés, és továbbra is ezen dolgoznak.

A Gödön készült videóriportunkat alább lehet megtekinteni:

Mindenki együttműködne, mégis lemondatnák egymást az ellenzéki városvezetők Gödön | Jövő TV

Az elmúlt hetekben nem csak a Samsung-gyár által befizetett iparűzési adóbevétel kormányzati elvonása miatt került az országos médiába Göd, hanem azért is, m…

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Varga-Damm Andrea: Senki ne higgye azt, hogy bérelt helye van a következő Országgyűlésben

A független országgyűlési képviselő szerint nem csak a most ismert ellenzéki pártoknak van belépőjegyük a 2022-es választásra. A Jövő TV Reflektorban című műsorában elmondta, hogy miért indít új politikai mozgalmat, és azzal mi a célja.

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,281lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Bemutatták közös jelöltjüket az ellenzéki pártok Tiszaújvárosban

A jobbikos Bíró László azt ígéri: harcosan fogja képviselni választói érdeket a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni a különböző érdekcsoportok.