fbpx

Péntekre tüntetést szerveznek a parlament elé a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói

Pénteken szavaz az Országgyűlés arról a törvényjavaslatról, amely alapítványi tulajdonba helyezné át az intézményt, így az egyetem fenntartásáért a jövőben a Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítvány lenne a felelős, ennek kuratóriumi tagjait pedig a miniszter nevezné ki. 

Az SZFE kormányzati átalakítása ellen nemrég demonstrációt szerveztek az egyetem korábbi és jelenlegi hallgatói, amely miatt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egyeztetésre hívta a diákokat, akik egy öt pontból álló követelést adtak át a miniszternek. Ebben garanciákat kérnek a kormánytól arra, hogy a modellváltás után sem csökken az egyetem autonómiája.

Palkovics nem írta alá az SZFE hallgatóinak ötpontos követelését | Jövő TV

Részletes helyszíni beszámolónk: http://www.jovotv.hu/2020/06/24/szerda-delutanra-hivtak-meg-egyeztetesre-az-szfe-hallgatoinak-kepviseloit/ Olvasd el a hírek…

Palkovics végül nem írta a hallgatók ötpontos követelését, az egyeztetés végén pedig úgy búcsúzott az egyetemista fiataloktól: “azt hittük, hogy énekelni fognak”.

Ezért a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata bejelentette: péntekre megmozdulást szerveznek a Kossuth Lajos térre, ahol “énekelni fognak, hangosan”.

Az esemény leírása szerint reggel 10 órakor tartanak gyülekezőt a parlament épülete előtt, ahol rögtönzött kórusként énekelnek majd a képviselőknek.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.