fbpx

Szél Bernadett utánajárt, de választ nem kapott arra, mennyibe került a Nemzeti Konzultáció

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azzal a kéréssel fordult a hivatalos szervek felé, hogy megismerje az adatokat: a NER kezdete óta mennyibe kerültek a kormány Nemzeti Konzultációi.

A független képviselő levelében feltett kérdések megválaszolására először 15 nap haladékot kértek, később viszont arról számoltak be, hogy nem tudnak eleget tenni a kérésnek, ugyanis az “az ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével járna”.

A képviselő erre reagálva azt írta közösségi oldalán: “Na ezt hagyjuk. Egyszerűen brutális az összeg, amiről beszélünk. Mert miközben a kormány szlogenje az, hogy “A Te országod, a Te hangod”, azt lefelejtették, hogy “és a Te pénzed.” A nemzeti konzultáció eszméletlen sok pénzt emészt föl, iszonyat marketingkampány van körülötte, akárhova nézünk, ezek a plakátok köszönnek vissza. Ez maga az országos agymosás.”

Szél Bernadett azt is hozzátette: a kormány nem kíváncsi a véleményünkre, és konkrétan 10 éve berekesztette a társadalmi egyeztetést. Ezt azzal indokolta a képviselő, hogy véleménye szerint komplett társadalmi csoportok, érintettek feje fölött hoz döntéseket, ráadásul senkivel nem konzultál.

“Ez a világ egyik legarrogánsabb és legpárbeszédképtelenebb kormánya, aminek azért kell a propaganda, hogy elfedje a valóságot. Mert ha valódi kormányzati teljesítményt nyújtana például az egészségügyben vagy oktatásban, minőségi közszolgáltatásokat biztosítana megfizetett munkaerővel, akkor nem kellene teleplakátolni az országot semmivel. Mindenkinek látnia kell: a propaganda a kormányzást helyettesíti. Ez a pénz is onnan hiányzik.”

Leszögezte: Hadházy Ákossal, és a Momentummal továbbra is gyűjtik az íveket, melyek pontos számbeli összegzésére 15 nap múlva lehet számítani.

Az eredeti bejegyzés Szél Bernadett Facebook-oldalán olvasható:

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.