fbpx

Bencsik János: A Fidesz és a Jobbik is egy harminc éves íratlan szabályt hágott át

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Bencsik János független országgyűlési képviselővel beszéltünk a héten Orbán Viktornak feltett kérdéséről, az egészségügyi védőfelszerelésekkel kapcsolatos nyomozásról, valamint arról is, mit gondol arról, hogy az Országgyűlés nem szavazta meg alelnöknek a jobbikos Brenner Kolomant.

Bencsik János elmondta: jogos az ellenzéki pártok felháborodása amiatt, hogy nem fogadták el Brenner Koloman alelnöki kinevezését, ugyanis ezzel egy harminc éves íratlan szabályt hágott át a Fidesz. Hozzátette: a Jobbik is megtette ezt, amikor a ciklus közepén mondatta le a parlament alelnökét, így ő maga nem is vett részt a szavazáson, ugyanis méltatlannak találta a korábbi jobbikos alelnök, Sneider Tamás elmozdítását.

“Következetesen ezt az álláspontot fogom képviselni. Brenner Koloman ellen nem szeretnék szavazni, de jó szívvel nem tudnám őt támogatni sem. Nem a személye, hanem a helyzet miatt.”

A független képviselő a hétfői parlamenti ülésen az azonnali kérdések órájában azzal kapcsolatban intézett kérdést Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy a Magyar Művészeti Akadémia egyik tagja, Xantus Gábor korábban a hírhedt román titkosrendőrség, a Szekuritáte besúgója volt. Válaszadás helyett a miniszterelnök viszont arra hivatkozott, hogy nem ismeri a konkrét ügyet.

Bencsik János szerint kevés olyan személyi döntés van az országban, amit a miniszterelnök maga nem hagy jóvá. “Még a tankerületi vezetőket sem lehet úgy kinevezni, hogy Orbán Viktor legalább egy pipát ne tegyen a nevük mellé” – mondta. Hangsúlyozta: ez az ügy szoros összefüggésben van a Fidesz által hússzor lesöpört ügynökakták nyilvánosságra hozatalával.

A képviselő elmondta azt is: a kórházi védőfelszerelések ügyében forgatott videója után feljelentette őt a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház, ám azóta sem kapott semmilyen hivatalos iratot erről. A videóban egy kórházi dolgozó is megszólalt, ennek kapcsán pedig az MSZP álmentős videójáról is megkérdeztük a véleményét. Bencsik János elmondta: nagyon dühös volt, ugyanis egy megfelelő utánajárás nélkül elkészített videóval jelentéktelenné tették az egészségügy helyzetével kapcsolatos jogos ellenzéki kritikákat is. Továbbá azt sem tartja normálisnak, hogy az országgyűlési képviselőknek kell a hasonló történeteknek utánajárni.

“Normális esetben az érdekvédelmi szervezetek, szakszervezetek ütik-vágják a kormányt, és a média helyezi nyomás alá a kormányt, ezek viszont sok esetben nem valósulnak meg.”

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.