fbpx

Újbuda polgármestere Mandeláról akart beszélni, Mengelét mondott helyette

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere az elmúlt napokban többször is kellemetlen helyzetbe került “nyelvbotlásai” miatt, legutóbb éppen a Heti TV hétfő reggeli műsorának vendégeként, amikor is Nelson Mandeláról akart beszélni, helyette viszont Josef Mengele neve csúszott ki a száján.

Korábban egy önkormányzati ülésen hozta szóba Adolf Hitlert a DK-s politikus, akiről a felvételek szerint azt mondta: Hitlert megérdemelten választotta az év emberének a Time magazin 1938-ban, ugyanis “az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után.”

László Imre ezután a Heti TV reggeli műsorának vendégeként próbálta meg exkuzálni magát. Elmondta, a XI. kerületi képviselő-testület hosszasan vitázott a pénteki napon arról az előterjesztésről, miszerint közterületet neveznének el a kerületben Nelson Mandeláról, Dél-Afrika első fekete elnökéről. László Imre viszont nem az apartheidellenes Mandela, hanem a haláltáborokban végzett kegyetlen emberkísérletekről hírhedté vált Josef Mengele nevét mondta ki, ami után elnézést kért, és elmondta, “össze van keveredve”.

PIRKADAT Breuer Péterrel: Dr. László Imre

PIRKADAT Breuer Péterrel: Dr. László Imre – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Örs Lányi

László Imre hangsúlyozta, a Hitlerrel kapcsolatos kijelentéseit kiforgatta a média, ugyanis nem az egész felszólalását, annak csupán egy részletét mutatták meg a közvéleménynek. Mindazonáltal elismerte: hibázott, hogy egyáltalán kiejtette Hitler nevét, minden sértettől bocsánatot kért. A polgármester a Mandela-tér tervezetével kapcsolatban elmondta: nem fogja közterület viselni a dél-afrikai politikus nevét, a javaslatot félretették.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.