fbpx

LMP: A Duna ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy természetes vizeinket – legyenek azok álló vizek, mint a Balaton, folyók, vagy folyamok mint a Duna – ma is számtalan veszély fenyegeti, és ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni – közölte az LMP két társelnöke, Schmuck Erzsébet és Kendernay János. A zöldpárt szerint fontos tudatosítani, hogy a folyó ma is védelemre szorul, hiszen a klíma- és ökológiai válság elmélyülésével egyre több káros hatás éri.

„A Duna a Fekete-erdő és Fekete-tenger közötti 2850 kilométeren 10 országot és 4 fővárost kapcsol össze, fontossága elvitathatatlan. Magyarország teljes egészében a Duna vízgyűjtő területén fekszik, magyarországi főágának hossza 417 km – víz ellátásunk meghatározó eleme.

A Duna azonban nem csak ökológiai szempontból kiemelten fontos Magyarország számára, de a szívünkben, történelmünkben, irodalmunkban, kultúránkban, jó és rossz emlékeinkben is ott él.

Megmentéséért korábban is összefogtunk. Emlékezzünk vissza a Duna Mozgalomra, mely példaértékű, kitartó munkával képes volt megakadályozni a nagymarosi vízlépcső felépítését, és ezzel útját állta a szörnyű környezeti rombolásnak.

A Duna napján fontos tudatosítani, hogy a folyó ma is a védelmünkre szorul, hisz a klíma- és ökológiai válság elmélyülésével egyre több káros hatás éri. Kutatásokkal bizonyították a súlyos mikorműanyag és gyógyszermaradvány szennyeződését, melyeknek negatív ökológiai és egészségügyi hatásaival még csak ezután fogunk szembesülni.

De ugyanígy említhetjük szomorú példaként a rosszul szabályozott, környezetszennyező dunai hajózást, vagy a kormány által erőltetett Paks II beruházásnak a Dunára gyakorolt káros hatásait. E súlyos problémák miatt is emelte az LMP március 15-i 12 pontja közé a vízkészleteink és folyóink kiemelt védelmét. A zöld párt határozott álláspontja, hogy a Dunát csak akkor tudjuk hatékonyan védeni, ha a politikában is a zöld utat választjuk.”

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.