fbpx

Hadházy Ákos: Müller Cecília most már azt is megengedi magának, hogy ne válaszoljon

A független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán sérelmezi, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos már a járvány előtt sem volt hajlandó fogadni őt, majd azt ígérte, erre a vészhelyzet után ad lehetőséget, de most már a megkeresésre sem válaszol. Hadházy Ákos szerint az az utasítás, amit az országos tisztifőorvos a héten a kórházaknak küldött, „nemhogy egy személyes találkozót, de egy parlamenti vizsgálóbizottságot is megérne”.

„Müller Cecília a járvány előtt -törvénytelenül- nem volt hajlandó fogadni engem, de megígérte, hogy a vészhelyzet után lehetőséget ad személyes tájékoztatásra. Én a vészhelyzet megszűnésekor azonnal küldtem neki ismét egy levelet, azonban most már azt is megengedi magának, hogy ne válaszoljon egy országgyűlési képviselőnek. Pedig az az utasítás, amit a héten a kórházaknak küldött, nemhogy egy személyes találkozót, de egy parlamenti vizsgálóbizottságot is megérne. Müller ugyanis gyakorlatilag megfenyegette a kórházakat, hogy ha túl sokat tesztelnek koronavírusra, akkor vizsgálatot és büntetést kapnak a nyakukra.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy mer szembe menni az egész világon elfogadott szakmai evidenciákkal (én ugyanis csak egy »érvet« találtam – ha propaganda szempontokból akarják kozmetikázni az adatokat, egyrészt azért hogy »nálunk később rosszabbodott a helyzet« mint másoknál, másrészt szépíteni akarják a fájdalmas statisztikát, hogy a fertőzések nagyon nagy része a kórházakban történt.)”

Hadházy Ákos összehasonlításul megosztott két képet és egy levelet is egy osztrák közkórházról. „Egy kedves ismerősöm küldte, azért, hogy bemutassa: nálunk boldogabb helyen a tisztifőorvos tudja, hogy a koronás fertőzöttek kb. 80 százaléka tünetmentes és a kórházakat kell legjobban óvni, ezért ott mindenkit tesztelnek, aki bekerül” – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.

Az eredeti bejegyzés Hadházy Ákos Facebook-oldalán ovasható:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.