fbpx

Ujhelyi István: Önöket totál hülyére veszik ezek a politikai szélhámosok

Ujhelyi István az MSZP EP képviselője rendszeresen ír nyílt leveleket Magyarország polgárainak címezve. Ezúttal írása a „Kamuzás mesterfokon avagy a nagy fideszes barbatrükk” címet kapta. 

Sokáig nem értettem, de tényleg úgy van, hogy a fideszesek tökéletesen elhiszik magukról: nyugodtan bármilyen ordító önellentmondásba is kerülhetnek saját magukkal (…) és hazudhatnak bármilyen orbitálisat (…), mert úgy sem lesz következménye.” – írta. 

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor szövetségese, és „példaképe” a korábbi olasz belügyér, Matteo Salvini, aki bármit tesz, a „Fidesz-támogatók két kézzel dobálják rá a lájkokat“. Azonban hozzátette: Salvini és az olasz kormány a – Fidesszel ellenben – támogatja a kötelező elosztási kvótát. 

„a Fidesz egy olyan EU-ellenes politikai kalandort tart példaképének és hősének, aki épp a Fidesz szerint a magyar nemzethalállal egyenlő szolidaritási mechanizmust erőlteti az Uniónál.”  

– fogalmazott.

A szocialis EP-képviselő azt is leírta: az Európai Bizottság a szolidaritási szempontokat figyelembe véve azoknak a tagállamoknak segítő forrást juttatna, amelyeket jobban megviselte a járvány. Ujhelyi István emlékeztetett: a Fidesz ezt akkor ellenezte, később pedig Orbán Viktor telefonon azt üzente Salvininek, hogy Magyarország és a V4 támogatják az EU Olaszország megsegítését célzó terveit.  

Mindezt csak azért hozom fel ismét Önöknek, hogy ennek megfelelően figyeljék és fogadják a narancs-elit minden állítását. Egyik nap ezt mondják, a másik nap azt, a harmadik nap pedig már le is tagadják, hogy valaha mondták.” – írta. 

Ujhelyi István teljes levele a Facebook-oldalán olvasható:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.