fbpx

Még várni kell az egyik legjobb magyar sci-fi író következő regényére

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában Markovics Botond (írói nevén Brandon Hackett) háromszoros Zsoldos Péter-díjas magyar sci-fi-szerzővel arról beszélgettünk, hogy új regényének (Eldobható testek) megjelenését felülírta a járványhelyzet, de arról is kérdeztük, hogyan, illetve meddig készül egy könyve, továbbá mennyire követi nyomon az aktuális tudományos felfedezéseket. Elmondta: a tudományos, ismeretterjesztő cikkek inspirálják a legjobban.

Markovics Botond szerint a sci-fi-regények itthon rétegirodalomnak számítanak, és nehézséget jelent, hogy a magyar íróknak többszörösen díjazott amerikai szerzőkkel kell versenyezniük. Az író a Marvel-filmek kapcsán elmondta: minden ilyen jellegű történet ráirányítja a figyelmet a tudományos-fantasztikus történetekre, és aki fogékony az olvasásra, az előbb-utóbb megtalálja a sci-fi-regényeket is. Hozzátette: azért sajnos biztosan nem lesz annyi olvasójuk, mint ahányan a Marvel-filmeket szeretik.

Írás szempontjából nekem például jó volt, mert be voltam zárva a lakásba, és egyébként viszonylag jól haladtam, tudtam csak az írásra fókuszálni. Nem nagyon voltak egyéb programok, amik elvették volna az időt” – mondta Markovics Botond a járvány alatti időszakról.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.