fbpx

Idén online tartják meg a Múzeumok Éjszakáját

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában Suba Eszter, a Magyar Nemzeti Múzeum főosztályvezető-helyettese, múzeumpedagógus arról beszélt, hogy idén – formabontó módon – online fogják megtartani a Múzeumok Éjszakáját, emellett szóba került a koronavírus-járvány művészetekre gyakorolt hatása, illetve az is, hogy a Nemzeti Múzeum milyen programokkal várja idén a látogatókat.

Suba Eszter elmondta: nem érte őket váratlanul a Múzeumok Éjszakájának online lebonyolítása, ugyanis az elmúlt hónapokban a Nemzeti Múzeum is tartott internetes tárlatvezetést, valamint az iskolákat is segítették különböző internetes segédanyagokkal. A látogatók számáról elmondta, egyelőre nem lehet azt várni, hogy néhány hét után visszaáll minden a régi kerékvágásba, főleg úgy, hogy a nyári időszakban általában a látogatók 40 százaléka külföldi.

Továbbá hangsúlyozta: senkinek nem kell félnie a fertőzéstől, ugyanis sávos beléptetéssel és kötelező maszkhasználattal igyekeznek csökkenteni a megfertőződés kockázatát. A Nemzeti Múzeum friss kiállításai közül kiemelte a Közös Időnk névre hallgató tárlatot, amely a rendszerváltozás időszakát mutatja be a látogatóknak, valamint hamarosan a Rotschild Kláráról szóló kiállítás is megtekinthető lesz.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.