fbpx

Hadházy Ákos szerint a lélegeztetőgépek miatt emberek börtönbe fognak kerülni

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán fejtette ki véleményét a járvány alatt beszerzett lélegeztetőgépekről. Szerinte a gépek beszerzése miatt „egészen biztosan börtönbe fognak emberek kerülni, nem csoda, hogy a kormány még saját törvényeit is felrúgva titkolózik.”

Hadházy Ákos levélben kérdezte Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterét a lélegeztetőgépekről, tudni szerette volna, hogy konkrétan milyen típusú gépeket, típusonként hányat és mennyiért vett Magyarország a járványügyi vészhelyzet alatt. A független országgyűlési képviselőnek Magyar Levente parlamenti államtitkár válaszolt, azt írta: „a védőeszközök beszerzéséről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendszeresen tájékoztatást ad a Parlamentben.” 

Hadházy Ákos szerint a parlamentben nem válaszolt ezekre a miniszter, és úgy fogalmazott: „két elképesztő szám ugyanis kicsúszott a külügytől: 16000 gépet vettünk 300 milliárdért.” Ez azt jelentené, hogy egy gép körülbelül 19 millió forintba került, és Hadházy Ákos úgy véli: ez majdnem tízszeres túlárazás.

A független képviselő teljes bejegyzése a közösségi oldalán olvasható:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.