fbpx

Hadházy Ákos szerint a lélegeztetőgépek miatt emberek börtönbe fognak kerülni

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán fejtette ki véleményét a járvány alatt beszerzett lélegeztetőgépekről. Szerinte a gépek beszerzése miatt „egészen biztosan börtönbe fognak emberek kerülni, nem csoda, hogy a kormány még saját törvényeit is felrúgva titkolózik.”

Hadházy Ákos levélben kérdezte Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterét a lélegeztetőgépekről, tudni szerette volna, hogy konkrétan milyen típusú gépeket, típusonként hányat és mennyiért vett Magyarország a járványügyi vészhelyzet alatt. A független országgyűlési képviselőnek Magyar Levente parlamenti államtitkár válaszolt, azt írta: „a védőeszközök beszerzéséről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendszeresen tájékoztatást ad a Parlamentben.” 

Hadházy Ákos szerint a parlamentben nem válaszolt ezekre a miniszter, és úgy fogalmazott: „két elképesztő szám ugyanis kicsúszott a külügytől: 16000 gépet vettünk 300 milliárdért.” Ez azt jelentené, hogy egy gép körülbelül 19 millió forintba került, és Hadházy Ákos úgy véli: ez majdnem tízszeres túlárazás.

A független képviselő teljes bejegyzése a közösségi oldalán olvasható:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.