fbpx

Kanász-Nagy Máté: Az LMP-nek markánsan, vagányan, fiatalosan kell politizálnia

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Kanász-Nagy Mátéval, az LMP országos elnökségének titkárával, Újpest alpolgármesterével a vasárnapi spontán ellenzéki tüntetésről, a főváros és a kormány között, a Lánchíd felújításával kapcsolatban kialakult vitáról, az LMP tisztújításáról, és az ellenzéki együttműködésről beszélgettünk.

Múlt hét vasárnapra spontán tiltakozást szerveztek Karácsony Gergely főpolgármester felhívására a fővárost érintő elvonások miatt. A tüntetés kapcsán Kanász-Nagy Máté kijelentette: fontosak az ilyen és ehhez hasonló megmozdulások, de a választók tájékoztatása, a petíciók írása, valamint a képviselők ellenállása ugyanúgy szükségszerű.

A Lánchíd ügyéről kifejtette, azzal hogy a kormány nem biztosít több pénzt a felújítására, nem az ellenzéki politikusokat, hanem közvetlenül a budapestieket bünteti. Mint mondta: nem tudom, hogy az előző városvezetés mit csinált 9 évig, de most Orbán Viktornak és a kormánynak kell lépnie.

“Amikor a járvány sújt minket, a kormányzati elvonások sújtanak minket, pláne amikor 2022-re készülünk, csak egy szoros együttműködéssel tudjuk teljesíteni a feladatokat.”

Azt is elmondta, hogy a jelenlegi eredményekkel nem elégedett a párt vezetése, ugyanis szeretnék visszanyerni középpárti státuszukat, ezért is lesz fontos az LMP tisztújító kongresszusa, amit minden bizonnyal augusztusban tartanak majd. Az Azonnali korábban beszámolt arról, hogy Kanász-Nagy Máté is indulni fog a férfi társelnöki tisztségért, ám ezt most sem erősítette meg. “Azt meg tudom erősíteni, hogy én a feladatokat keresem, és nem azt nézem, kin milyen sapka van, hanem hogy lehet zöld pólust képezni” – fogalmazott.

Kifejtette: az LMP a 2019-es EP választás óta fókuszáltan leginkább csak zöld kérdésekkel foglalkozik, véleménye szerint ezt az irányt kell képviselnie a pártnak a választásokig.

“Az LMP-nek markánsan, vagányan, fiatalosan kell politizálnia”

A 2022-es választásokra való felkészülés kapcsán úgy fogalmazott, a választókat nem érdekli más, mint hogy megfelelő időzítéssel nevezzen meg az ellenzék egy, vagy több miniszterelnök-jelöltet és minél hamarabb válasszák ki a 106 országos jelöltet. Hozzátette: a jövő év elején már meg kell lennie a közös miniszterelnök-jelöltnek.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.