fbpx

Megszüntetik az Index főszerkesztőjének lapigazgatósági tagságát

Egy hétfő délelőtti rendkívüli állománygyűlésen az Index szerkesztőségét arról tájékoztatták, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszüntetik, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői pozícióját azonban megtarthatja – tudta meg a 444.hu.

A hírportál azt írja: az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke, Bodolai László hétfőn tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről. A szerkesztőségi ülés előzménye, hogy vasárnap az Index egységesen tiltakozott a cég igazgatósága elé került javaslat miatt, ami átalakította volna a lap működését, és külső cégekbe szervezte volna ki a rovatokat. Az Index függetlenségét jelző mutatót is átállították „veszélyben”-re.

Bodolai László egyébként a Media1-nek azt nyilatkozta: félrevezették az Indexet, és valójában nincs veszélyben a szerkesztőség.

A hétfői rendkívüli állománygyűlésen Bodolai László csillapítani próbálta a feszültségeket, és közölte: az átalakításra tett javaslatot nem tárgyalja végül az igazgatóság. Azt is bejelentette, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszünteti, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról nem mentette fel. A 444.hu úgy tudja: az állománygyűlésen jelenlévők abban maradtak, hogy a szerkesztőség vezetése kidolgozza, hogy milyen garanciák mellett állítanák vissza a függetlenségi barométert.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Varga-Damm Andrea: Senki ne higgye azt, hogy bérelt helye van a következő Országgyűlésben

A független országgyűlési képviselő szerint nem csak a most ismert ellenzéki pártoknak van belépőjegyük a 2022-es választásra. A Jövő TV Reflektorban című műsorában elmondta, hogy miért indít új politikai mozgalmat, és azzal mi a célja.

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,281lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A terézvárosi önkormányzat példát akar mutatni, kitűzték a szivárványos zászlót

Soproni Tamás polgármester bejelentette: szeptembertől az önkormányzat 50 ezer forint értékű jegyescsomagját az élettársi viszonyukat bejegyezni kívánó azonos nemű párok is megkapják.