fbpx

Szanyi Tibor szerint két párt van, ami teljesen felesleges: a Jobbik és az MSZP

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Szanyi Tiborral, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) alapítójával az újonnan bejegyzett pártja céljairól, a 2022-es választásokról, az MSZP álmentős videójáról, valamint az egyes ellenzéki pártok létjogosultságáról beszélgettünk. Tisztázás képen elmondta, jelenleg nem tölt be elnökségi pozíciót a párton belül, az ISZOMM elnökének ugyanis Huszti Andreát nevezték ki, míg rá “sokan csak kapitányként hivatkoznak”.

A párt július 18-án tartja majd meg az első kongresszusát, a konkrét választási programjukat pedig szeptemberben fogják ismertetni. Szanyi Tibor kijelentette: az ISZOMM nem fogja szétforgácsolni a politikai baloldalt, ugyanis a radikális baloldal különböző szárnyai integrálódtak ebbe a kezdeményezésbe. Hozzátette: európai szinten a választópolgárok körében nagyjából 40%-ot tesz ki a baloldali szavazók aránya, ám jelenleg ez idehaza nem látszik a szavazásokon, ezért is volt szükség a párt megalapítására.

“Az ISZOMM nem csak hogy szeretne, részt is fog venni az ellenzéki előválasztásokon.”

Feltettük azt a kérdést is, hogy amennyiben az ellenzék nem tudja megközelíteni a Fidesz támogatottságát, lehetséges-e, hogy az ellenzék vezető pártjai – elengedve a kormányváltás célját – az összellenzékiség helyett, inkább a képviselői mandátumok maximalizálására fognak fókuszálni, ezzel a kis pártok halálát okozva. Szanyi Tibor szerint épp ellenkezőleg, lehetséges hogy a nagyobb ellenzéki pártok faragnának rá erre. Továbbá kijelentette: az ISZOMM célja, hogy 15%-nál erősebb párttá váljon – ugyanis “olimpián sem indul el úgy senki, hogy nem akar olimpiai bajnok lenni”.

Az ISZOMM alapítója az MSZP álmentős videója kapcsán elmondta: ez egyértelműen egy hazug videó, amiért senki nem akarja vállalni a felelősséget – és egy olyan emberre mutogatnak aki nem politikus, csak “bebóklászott a politikai térbe”. Hozzátette:

a legnagyobb probléma, hogy ezt a valóban fontos témát valaki degradálta egy tök fölösleges hazugsággal.

Kérdésünkre, miszerint a botrányt és a csökkenő támogatást követően talpra tud-e állni az MSZP Szanyi Tibor kijelentette:

“Két teljesen felesleges politikai párt van ma Magyarországon: az egyik a Jobbik, a másik pedig az MSZP – ugyanis jelenlegi formájában egyik sem önazonos.”

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.