fbpx

Menczer Tamás szerint Vácon gyártják a világ egyik legjobb lélegeztetőgépét

A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea ismét írásbeli kérdést tett fel a lélegeztetőgépek minőségével kapcsolatban, melyre Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár válaszolt. Véleménye szerint Magyarországon minden beteget a betegség minden szakaszában megfelelő géppel lélegeztettek, és ez így lesz a jövőben is.

“Egyúttal arról is tájékoztattuk, hogy Vácon a Celitron nevű cég már megkezdte a világ egyik legjobb lélegeztetőgépének, a Panther 5-nek a gyártását, rövid időn belül ezer ilyen gépet használhatnak majd a magyar kórházak.
A Panther 5 CE-minősítéssel rendelkezik, az orvosszakma által elvárható összes modern, kifinomult lélegeztetési módra alkalmas, és képes az összes szükséges paraméter sokoldalú beállítására és monitorizálására. A Panther 5 működtetése egyszerű, a betegek biztonságos lélegeztetésére kiválóan alkalmas nemcsak a koronavírus-járvány alatt, hanem a mindennapos intenzív osztályos terápia során is.
Már most a világ számos országa érdeklődik a Panther 5 iránt.
Magyarország tehát stratégiai kapacitással erősödött, amely lehetővé teszi, hogy felkészültebbek legyünk, ha a járványnak lesz második hulláma.”

Az eredeti bejegyzés Menczer Tamás Facebook-oldalán olvasható el:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.