fbpx

Az LMP három javaslattal állt elő gyereknap alkalmából

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára gyereknap alkalmából tartott online sajtótájékoztatót. „Néhány olyan területet kell kiemelnünk, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy a gyerekeket, a fiatalokat felkészítsük az egyre bizonytalanabb jövőre” – fogalmazott.. 

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: a környezeti nevelést az oktatás minden szintjére beemelnék. Szerinte elméleti szempontból egy új nemzeti alaptantervre lenne szükség, gyakorlati szinten pedig zöld iskolaprogramot, és az erdei iskolák rendszerét javasolja.  

Az LMP politikusa azt mondta:

a jövő generációjának sikerességéhez elengedhetetlen a digitális kompetencia fejlesztése.

Hozzátette: az állam feladatának kéne lennie, hogy minden gyerek hozzáférjen a megfelelő digitális eszközökhöz.

Kanász-Nagy Máté szerint a gyerekekkel foglalkozó szakemberek megbecsülése is fontos lenne, és a pedagógusok, a nevelést, oktatást segítő további szakemberek béremelése is szükséges. Kiemelte: a szociális szféráról, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területen dolgozókról sem szabad megfeledkezni.

Itt az LMP azt mondja, hogy egy azonnali 60 százalékos béremelésre szükség lenne ezen a területen, emellett egy azonnali 500 ezer forintos bérkiegészítésre is” 

– mondta.

Az LMP egy petíciót is indított, az aláírásgyűjtéssel az a céljuk, hogy a kormány megvalósítsa a szociális területen dolgozó szakemberek béremelési követelését. 

Horváth Sára
Újságíró

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.