Tovább emelkedik a munkanélküliek száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közzétette az áprilisi munkaerőpiaci adatokat, ami szerint a múlt hónapban már több mint 330 ezer nyilvántartott álláskereső volt Magyarországon. Ez nagyjából 50 ezer fővel haladja meg a márciusi számokat – adta hírül az Mfor. A friss adatok szerint csak áprilisban 72 ezren jelentkeztek a munkaügyi hivataloknál és kérték regisztrációjukat álláskeresőként. A szerdán közölt részletek hároméves csúcsot mutatnak, utoljára ugyanis 2017-ben volt ennél több álláskereső Magyarországon – akkor a számuk meghaladta akkor a 350 ezret.

Az áprilisi adatok szerint tizenegy éve nem volt akkora leépítés Magyarországon, mint amekkora most. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 5254 fő volt érintett csoportos létszám-leépítésben, aminél magasabb havi számra 2009 márciusában volt utoljára példa, amikor több mint 5800 dolgozótól váltak meg a cégek ilyen formában.

Az NFSZ tájékoztatása szerint a leépítések elsősorban a szállodai szolgáltatás, az egyéb villamos berendezés gyártása, a lábbeligyártás, a közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása, a légi személyszállítás, a számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység, a könnyűfémöntés, az egyéb elektronikus, villamos vezeték, kábel gyártása ágazatokat érintette.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek