A Dél-pesti Kórház feljelenti Bencsik János független képviselőt

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Bencsik János független országgyűlési képviselő közzétett egy Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban rögzített videót a Facebook-oldalán, ahol az intézmény egyik dolgozójával mutatták be a Kínából érkező, kétes felhasználhatóságú egészségügyi védőfelszereléseket. A videó közzététele után nyomozás indult a kórházban, ám nem a kínai védőfelszerelések ügyében, hanem annak kapcsán, hogy a kórház mely dolgozója nyilatkozott a képviselőnek.

Egy MTI-n csütörtökön megjelent hír szerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház “a fennálló veszélyhelyzetben tett valótlan tényállításokra tekintettel” feljelentést tesz Bencsik János független országgyűlési képviselő ellen. A kórház közlése szerint a képviselő valótlanságokat állított a felvételen, ezért arra szólították fel a független képviselőt, hogy tartsa távol magát a Dél-pesti Kórháztól, valamint kérjen bocsánatot a megtévesztett emberektől, dolgozóiktól és fejezze be az igaztalan állítások felelőtlen terjesztését.

Nem ez az egyetlen feljelentés

A független országgyűlési képviselő ezzel párhuzamosan ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt a kórházi védőfelszerelések ügyében. „Hogy a büntetőjogi felelősség ki(ke)t terhel, azt a hatóságok feladata kideríteni. A feljelentést ismeretlen tettesekkel szemben tettem, hogy a gyanúsítottak minél szélesebb körű kihallgatására legyen lehetőség” – jelentette be korábban a képviselő.

Bencsik János pénteki Facebookvideójában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyorskocsi utcai épülete előtt jelentkezett be, ahol elmondta: azért hívták be, hogy az ismeretlen tettes elleni feljelentését kiegészítse, annak érdekében, hogy a hatóságok megkezdhessék a nyomozást. Hozzátette: eredeti célja a felelősek felderítése volt, nem a Dél-Pesti Kórház rossz színben való feltüntetése.

“A politikai felelősséget Kásler Miklós terheli, ez egyértelmű, de hogy a büntetőjogi felelősség kiket terhel a felelősség, azt nem lehet tudni. Én azt szeretném, hogy ezt tudjuk meg.”

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek