Az LMP petíciót indít azért, hogy a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri bérkiegészítést

Ungár Péter csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatóján jó és helyes gesztusnak nevezte a kormány azon döntését, amely szerint a nyár elején az egészségügyi dolgozók egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészt kapnak, azonban az LMP politikusa szerint ez a pénz megilleti a szociális szférában dolgozókat is.

Security Check Required

No Description

Ungár elmondta, hogy a koronavírusjárvány megmutatta, “hogy azok az emberek, akik a gondoskodó munkákat végzik milyen elengedhetetlenek az állam feladatának elvégzése szempontjából, milyen elengedhetetlenek egy veszélyhelyzet szempontjából”.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy a szociális dolgozók, akik ugyanúgy a járvány frontvonalában küzdöttek, miért nem jogosultak erre az egyszeri juttatásra.

Az ellenzéki politikus rávilágított arra is, hogy Orbán Viktor mindenkinek megköszönte a járványhelyzetben végzett munkáját, csak a szociális szférában tevékenykedőket felejtette ki a felsorolásából a miniszterelnök. Ungár szerint “véget kell vetni annak, hogy a szociális dolgozókat mindig utolsónak hagyják, hogy ezzel a szektorral nem foglalkozik a kormány”.

Ezért a párt úgy döntött, online petíciót indítanak annak érdekében, hogy nyomást helyezzenek a döntéshozókra és így kényszerítsék ki a kormányból, hogy a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítést.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek