A magyar politika visszazuhant a járványhelyzet előtti valóságba

A Jövő TV főszerkesztője, Nótin Tamás és a Jövő TV állandó politológusa, Kovács János közös podcastot indított Pálya szélén címmel. Aktuálpolitikai kérdéseket, témákat boncolgatnak hétről hétre.

A legfrissebb adás témái:

  • Orbán Viktor és a kormány jelezte, hogy készek május végén visszaadni a parlamentnek a különleges felhatalmazást. Nincs itt semmi látnivaló, az ellenzék feleslegesen kiáltott diktatúrát? Orbán csapdába csalta az ellenzéket? Esetleg óvatos meghátrálás a nyugati kritikák miatt?
  • Magas fokozatra kapcsolt a parlament: az Országgyűlés a héten több fontos kérdésben is döntött. A különleges felhatalmazás idején is működik parlament, de csak a kétharmados többségű kormányoldal törvénygyáraként?
  • Durvuló harc bontakozik ki Kocsis Máté, az LMP-s Csárdi Antal, Ferencváros és Józsefváros között az elvont állami források ügyében. Kit roncsolhat jobban ez a viaskodás?
  • Egyre többet cikkeznek arról, hogy Kásler Miklóssal elégedetlen a kormány, miközben a miniszter interjúkkal ellensúlyozná ezeket híreszteléseket. Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Kásler Miklósnak vége, és ezt ő is érzi?

További epizódok