„Kocsis Máténak kell elszámolnia a saját lelkiismeretével”

Korábban megírtuk, hogy a kormány döntéseinek köszönhetően az önkormányzatok elvesztették az idegenforgalmi adóbevételeiket, a parkolási bevételeiket, és több kerülettől fejlesztési forrásokat is elvontak. Ferencváros 400 milliótól, Józsefváros pedig több mint egy milliárd forinttól esett el.

Sátly Balázs a VIII. kerületi önkormányzat költségvetési bizottságának elnöke a Jövő TV hétharminc című műsorában elmondta: az önkormányzat aktívan részt vesz a válságkezelésben, azonban a kormánytól segítség helyett csak különböző elvonásokat kapnak. Ferencváros és Józsefváros polgármesterei politikai bosszút sejtenek az elvonások mögött, ugyanis a fideszes Kocsis Máté mindkét kerületnek a parlamenti képviselője, az önkormányzati választásokon viszont ellenzéki jelöltek nyertek.  

Most Kocsis Máté van-e büntetésben, amiért elbukta a két kerületet a Fidesz, vagy simán Kocsis Máté szeretne bosszút állni a józsefvárosi polgárokon, én ezt nem tudom. A lényeg az, hogy ez a pénz a józsefvárosiaké volt, és ezt a kormány elvette, Kocsis Máté nem tett ez ellen semmit” – mondta Sátly Balázs. Hozzátette: a válság miatti bevételkiesés, és a kormány elvonásai összesen körülbelül 3 milliárd forintnyi hiányt okozott Józsefvárosnak. Sátly Balázs szerint Kocsis Máté „méltatlanná vált arra, hogy a józsefvárosiakat képviselje”, és szerinte a politikusnak le kellene mondania.

Horváth Sára
Újságíró

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek