Hétfőtől a vidéki vendéglátóhelyek zárt tereiben is lehet már tartózkodni

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a budapesti korlátozások enyhítésével kapcsolatban azt mondta, holnap vagy holnapután dönthet erről az Operatív Törzs, vasárnap éjfélig azonban még a jelenlegi szabályok vannak érvényben.

A kormány korábban levélben kérte ki a kerületi polgármesterek és a főpolgármester véleményét is arról, időszerűnek látják-e a fővárosi élet fokozatos újraindítását, vagy még nem. Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban már szerda reggel kifejtette az álláspontját, szerinte ha a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi, akkor meg kell kezdeni a korlátozások fokozatos feloldását, amellyel kapcsolatban javaslatokat is tett a kormány felé.

Ezt Gulyás a Kormányinfón úgy értékelte, hogy a főpolgármesternek más kerületi polgármesterekkel szemben nincs határozott álláspontja a kérdésben.

Security Check Required

No Description

Pest megyében is úgy látják, hogy enyhül a járványhelyzet, ezért hétfőtől a többi megyéhez hasonló intézkedések lesznek érvényben ott is.

A miniszter szerint vidéken további enyhítésekre van lehetőség, ezért a jövő héttől már a vendéglátóhelyek belső, zárt részeibe is be lehet menni, de azt kérik, mindenki viseljen szájmaszkot és tartsa be a védőtávolságot. Az ott dolgozók számára ez kötelező is.

A szabad terek, parkok megnyitásáról is döntött a kormány, hétfőtől ezek is látogathatóak vidéken, ahogy a szállodák, panziók is.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek