A kormány törvénnyel lehetetlenítené el a transzneműeket

Semjén Zsolt március 31-én a magyar kormány nevében benyújtotta azt a közigazgatási salátatörvényt, aminek 33-as paragrafusa hátrányosan érinti a magyar transzneműeket. A Jövő TV hétharminc című műsorának Dombos Tamás, az LMBT Szövetség ügyvivője volt a vendége, aki arról beszélt, milyen negatív következményekkel járna, ha elfogadnák a törvényjavaslatot. 

Elmondta: a törvényjavaslatban az szerepel, hogy az anyakönyvi nyilvántartásban a „nem” fogalomat a „születési nem” fogalomra cserélnék, vagyis mindenkiről a nemi jellegek és a kromoszómák alapján meghatározott neme szerepelne a nyilvántartásban. Ezt pedig később semmilyen módon nem lehetne megváltoztatni.

El lehet képzelni, hogy milyen helyzetnek lesz valaki kitéve, aki évek óta nőként él, különböző orvosi beavatkozásokat is igénybe vett, megjelenésében teljesen nő, és aztán előáll egy olyan papírral, amiben a férfi név, és a férfi nem szerepel mondjuk egy bankban” – mondta Dombos Tamás. Hozzátette: a törvény tovább nehezítené a transzneműek munkaerő piacra integrálását is. 

Horváth Sára
Újságíró

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,324lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek