fbpx

Munkaszüneti nappá nyilvánítaná a Momentum az Európa-napot

Május 9-én ünnepeljük Európa-napját, ugyanis 1950-ben Robert Schuman ezen a napon egy új politikai, gazdasági együttműködést vázolt fel Európának elsősorban a második világháború után kialakult francia-német konfliktus megoldására.

„A Schuman-nyilatkozat évfordulóján, az Európa-napon, a béke és együttműködés európai közösségét ünnepeljük” – mondta Donáth Anna a Momentum Európa-napjára készült videójában. Cseh Katalin a párt alapító tagja, EP képviselője hozzátette: Schuman koncepciója azóta annyira kibővült, hogy mára egyértelmű, a XXI. század legkomolyabb kihívására, a klímaválságra is közösen keresnek megoldást a tagállamok. Cseh Katalin úgy véli, az Európai Unió alapgondolata, hogy az európai emberek sorsát jobbá tegyék. 

Donáth Anna kiemelte: Magyarország az Európai Unió fontos tagja még akkor is, ha jelenlegi vezetők ezt nem így látják. „És egy olyan generáció, mint a miénk, amelynek már természetes, hogy magyar és európai is egyszerre. Megkaptuk, gyakoroljuk, és védelmezzük azt a szabadságot, amivel szüleink még nem élhettek. Számunkra ezért ez a nap ugyanolyan ünnep, mint március 15. vagy október 23.” – mondta, majd hozzátette:

a Momentumnál azt javasolják, hogy legyen az Európa-nap munkaszüneti nap. 

Cseh Katalin szerint Európát meg kell újítani, és egy XXI. századi párt képviselőiként egy megújuló Európáért dolgoznak. „Elődeink sok sikerrel, de még több kihívással hagyták ránk Európát” – mondta. 

Horváth Sára
Újságíró

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.