Mától kötelező a maszk viselése Budapesten, zárt térben

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester határozata szerint április 27-étől, vagyis a mai naptól kötelező a szájmaszk viselése Budapesten a tömegközlekedési eszközökön, taxikban, piacokon és bevásárlóközpontokban. Ezzel párhuzamosan a hétvégétől kezdve megindult a forgalmasabb csomópontokon a maszkok kiosztása is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomóponton is mosható, valamint vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.

Továbbá a Demokratikus Koalíció is húszezer maszkot oszt szét a Budapesten tömegközlekedést használó utasok közt – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes hétfő reggeli online sajtótájékoztatóján. A főpolgármester-helyettes elmondása szerint Budapesten nyolc forgalmas helyén lehet hozzájutni a párt által kínált maszkokhoz – ezek egyike a felvételen látható Nyugati tér. Gy. Németh Erzsébet szerint a kormány folyamatosan hangoztatja a győzelmi jelentéseket arról, hogy hány millió maszkot sikerült beszerezniük, ám véleménye szerint ezek közül egy sem jut el a polgárokhoz.

Security Check Required

No Description

A sajtótájékoztatón emellett azt is bejelentette, hogy a DK-s vezetésű kerületek lakói közül azok, akiknek egy hozzátartozóját hazaküldték a kórházból az ágyfelszabadítások miatt, egyszeri 50 ezer forintos otthonápolási támogatásban részesülnek.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek