fbpx

Mától kötelező a maszk viselése Budapesten, zárt térben

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester határozata szerint április 27-étől, vagyis a mai naptól kötelező a szájmaszk viselése Budapesten a tömegközlekedési eszközökön, taxikban, piacokon és bevásárlóközpontokban. Ezzel párhuzamosan a hétvégétől kezdve megindult a forgalmasabb csomópontokon a maszkok kiosztása is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomóponton is mosható, valamint vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.

Továbbá a Demokratikus Koalíció is húszezer maszkot oszt szét a Budapesten tömegközlekedést használó utasok közt – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes hétfő reggeli online sajtótájékoztatóján. A főpolgármester-helyettes elmondása szerint Budapesten nyolc forgalmas helyén lehet hozzájutni a párt által kínált maszkokhoz – ezek egyike a felvételen látható Nyugati tér. Gy. Németh Erzsébet szerint a kormány folyamatosan hangoztatja a győzelmi jelentéseket arról, hogy hány millió maszkot sikerült beszerezniük, ám véleménye szerint ezek közül egy sem jut el a polgárokhoz.

Security Check Required

No Description

A sajtótájékoztatón emellett azt is bejelentette, hogy a DK-s vezetésű kerületek lakói közül azok, akiknek egy hozzátartozóját hazaküldték a kórházból az ágyfelszabadítások miatt, egyszeri 50 ezer forintos otthonápolási támogatásban részesülnek.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.