fbpx

Karácsony aláírta a határozatot, ami kötelezővé teszi az arc eltakarását a BKK járatain

„Aláírtam a határozatot, amely jövő hétfőtől, április 27-től kötelezővé teszi az arc eltakarását, vagyis maszk viselését, kendő, sál hordását a BKK járatain, illetve a boltokban, bevásárlóközpontokban, taxikban„ – közölte Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. Hozzátette, a cél világos: a budapestiek védelme a járvány terjedésének megfékezésével. – közölte.

Security Check Required

No Description

A főpolgármester arról is beszámolt, hogy van egy másik oka is a döntésnek: így szeretnék előkészíteni azt, hogy az élet fokozatosan, óvatosan, de visszazökkenhessen a rendes kerékvágásba.

Karácsony Gergely szerint a fővárosi rendelet elsősorban és mindenek előtt az önkéntes jogkövetésre épít. Ezt pedig azzal segítik, hogy kiosztottak 60 ezer maszkot városszerte. A BKK járatairól, egy hetes türelmi idő után, le kell szállnia annak, aki nem takarja el az arcát. A boltok számára biztosítanak az új szabályokra figyelmet felhívó matricákat.

„Tudom, hogy kényelmetlenséggel járhat, de azt is, okkal számíthatok a budapestiek belátására és megértésére. Mert Budapest erős közösség”

– írta a főpolgármester.

Arról is a Facebook-oldalán számolt be, hogy újabb tétel védőfelszerelés érkezett Budapestre, nem vártak a kormányra, inkább vásároltunk másfél millió maszkot.

„Ebből ellátjuk az intézményeinket, dolgozóinkat és tudunk adni a kerületeknek is. A kerületi polgármesterekkel történt egyeztetés alapján a Fővárosi Önkormányzat 100 ezer FFP2-es maszkot és több mint 400 ezer maszkot biztosít a kerületeknek” – tájékoztatott Karácsony Gergely.

Pénteken egy kisvideót is megosztott a főpolgármester az oldalán, azt írta: „Ezt a filmet Budapest hőseinek és felelős polgárainak készítettük azért, hogy megköszönjük a helytállásukat.” Karácsony Gergely szerint Budapest nagy próbatételek előtt áll, de nincs kétsége afelől, hogy együtt minden akadályt leküzdünk.

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Tüntettek a lengyel LMBTQ aktivisták mellett

Kedden szolidaritási tüntetést szerveztek a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen Budapesten, a Lengyel Nagykövetség épülete előtt.

Pilismarót nem kér a tervezett kavicsbányából

A kánikula ellenére is nagyobb tömeg gyűlt össze Pilismaróton a tervezett kavicsbánya helyszínén, ahol a helyben élők, valamint a nyaralók tulajdonosai együtt...

Legújabb podcastünk

audio

Mi történt és mi várható a zűrzavaros Belaruszban?

A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,274lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Orosz Bernadettet decemberben verte össze volt barátja, most 5 millió forintot követel a nőtől.