Ungár: legalább a minimálbért érdemli az, aki otthon gondozza hozzátartozóját

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője csütörtökön délelőtt tartott online sajtótájékoztatót, melyben bejelentette, pártja ismét benyújtja az otthongondozási díj minimálbér szintéjére emeléséről szóló javaslatát.

Security Check Required

No Description

Ungár szerint a koronavírus-járvány ismét megmutatta, hogy a gondoskodó munka az egyik legfontosabb az állam összetartásának tekintetében. Ezzel ellentétben a mai napig rengeteg olyan otthongondozást végző ember van, aki nem gyermekét, hanem rokonát ápolja otthon, és ezért “megalázóan kevés”, mindösszesen 38-58 ezer forintos juttatásban részesül. Az országgyűlési képviselő elmondta, Mátrai Márta képviselő már 2004-ben benyújtott egy törvényjavaslatot, amely az otthongondozásra fordított támogatások növekedését célozta be, amit ekkor tájt még a Fidesz is támogatott.

Ezzel ellentétben az Orbán-kormány tizedik évében sem történt változás ezzel kapcsolatban: a gyermeküket otthon ápolók juttatása ugyan nőtt, de ezt az országgyűlési képviselő szerint minden gondoskodó munkát végző személyre ki kellene terjeszteni. Ungár ezért bejelentette, az Országgyűlés számára benyújtanak egy erről szóló törvényjavaslatot, pontosan abban a formában, ahogyan az 2004-ben is benyújtásra került. Véleménye szerint az emelést körülbelül 30-40 milliárd forintból lehetne kivitelezni, ez viszont a fogyasztásban is megjelenne, ami által a magyar gazdaságot is támogatnák.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek