fbpx

Közös nyilatkozatban álltak ki ellenzéki polgármesterek az önkormányzatokat megszorító intézkedések visszavonásáért

Ahogyan arról már a hétvége folyamán beszámoltunk, Budapest ellenzéki polgármesterei közös közleményben ítélték el a kormány önkormányzatok elleni megszorításait, és arra szólították fel a kormányt, változtasson a rendeleteken.

Ma újabb lépést tett ezért az ellenzék, ugyanis most már nem csak Budapest, hanem a vidéki nagyvárosok ellenzéki polgármesterei is csatlakoztak a közös fellépéshez. A Karácsony Gergely Facebook-oldalán megjelent nyilatkozat szerint

“az önkormányzatok eddig fontos részesei voltak ennek az összefogásnak, úgy tűnik azonban, hogy a kormány szerint a védekezésben nincs szükség az önkormányzatokra. Sőt, egyáltalán nincs szükség rájuk.”

– olvasható a bejegyzésben

A nyilatkozat szerint a már bejelentett forráselvonások jelentősen meggyengítik az önkormányzati rendszer válságkezelő képességét. A polgármesterek ezért felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza a megszorító intézkedéseket és a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről kezdjen egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel, valamint egy petíciót is elindított az ügy nyomatékosítása érdekében.

Security Check Required

No Description

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.