“Én egy kicsi ember vagyok, nem fogok árnyékot vetni Boldog István ügyére”

Ahogy arról már korábban írtunk, a napokban két országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésre tett indítványt Polt Péter legfőbb ügyész, amelyről hétfőn döntött is a parlament.

A jobbikos Kálló Gergely ellen az európai parlamenti választások előtt indítottak eljárást, amikor is festékszóróval rongált meg fideszes választási plakátokat

A fideszes Boldog István esetében hivatali visszaélés miatt indítványozták a mentelmi jog felfüggesztését. A nyomozás során a képviselőről ugyanis kiderült, hogy egyes pályázatok esetében jogellenesen befolyásolta azok elbírálásának eredményét, amiért a vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Az Országgyűlés Boldog István mentelmi jogát egyhangúlag, 186 igen szavazattal függesztette fel, míg Kálló Gergely kiadását 170 igen és 13 nem szavazattal fogadta el.

Kálló a személyes érintettség okán élt a felszólalási jogával, amelyben elmondta, örömére szolgál, hogy ilyen vészterhes időkben, ilyen vészhelyzeti protokoll idején a Legfőbb Ügyészség ilyen gyorsan dolgozik. Szerinte ugyanis míg a fideszes Simonka György és Boldog István képviselők mentelmi jogának felfüggesztésére hónapokat kellett várni, addig az övére elég volt három hetet.

Security Check Required

No Description

A jobbikos képviselő leszögezte, ő semmilyen bűncselekményt nem követett el, a Fidesz olvasata szerint sem. Kálló ugyanis az elmúlt napokat azzal töltötte, hogy rendőrségi feljelentéseket keresett azokból az időkből, amikor állítása szerint a kormánypártok aktivistái “százezer számra tették tönkre a Jobbik plakátjait”.

A képviselő ezzel kapcsolatban több tucat feljelentést szedett össze, amelyekben egy közös mondat szerepelt:

“Mivel a cselekmény nem bűncselekmény, ezt az eljárást megszüntetem.”

Kálló megjegyezte, nem kell 2018-ig elmenni azonban, idén év elején is volt egy választás, ahol “nem kicsit verte el a Fidesz jelöltjét”, annak ellenére, hogy a kampányban az összes plakátját megrongálták egy éjszaka alatt. Jogkövető állampolgárként feljelentést akart tenni az ügyben a rendőrségen, de ott állítása szerint azt mondták neki, hogy ne éljen ezzel a jogával, mert nem lesz belőle eljárás, ez ugyanis belefér a szabad véleménynyilvánítás, illetve a politikai véleménynyilvánítás kategóriájába.

A jobbikos képviselő elmondta, a hétvégén arra kérte párttársait, hogy ők is szavazzák meg a mentelmi jogának felfüggesztését, áll az ügy elébe, csupán ugyanazt a törvényi eljárást kéri, mint ami a “Fidelitas és a Fidesz aktivistáinak biztosítva volt 2018-ban”.

Kálló megjegyezte azt is, ha őt ezért elítélik, akkor a korábbi feljelentéseiket is újra aktivizálni fogják, de szerinte ezzel vigyáznia kell a Fidesznek, “mert akkor 2022-ben nem marad aktivistájuk, mivel mind a rendőrségre fognak járni”.

A jobbikos képviselő azt is odaszúrta a kormánypárti képviselőknek, ő egy kicsi ember, ezért nem fog nagy árnyékot vetni Boldog István 1300 millió forintos vesztegetési ügyére.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek