Az ellenzék együttesen követeli a kormánytól az új törvényjavaslatok visszavonását

Hétfő reggel az összes ellenzéki párt Facebook-oldalán megjelent egy követelés, melyben azt követelik a kormánytól és a miniszterelnöktől, hogy saját hatalmának továbbépítése helyett a magyar emberek védje a járványhelyzetben.

A Jobbik, az LMP, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd azt követeli, hogy a kormány ne éljen vissza különleges és időkorlát nélküli mandátumával, ne éljen vissza a kétharmados többségével. Véleményük szerint számos törvényjavaslattal kellene úgy eljárnia a kormányzatnak, ahogy azt a polgármesterek döntési jogára vonatkozó előterjesztéssel tették.

Így a Fővárosi Közgyűlés által leállított városligeti építkezések folytatásáról; a színházak felügyelőbizottságainak bővítéséről és összetételéről;a milliárdos állami beruházások titkosításáról; a védett földek eladásáról; a természetvédelmi területek védettségéről;egyes állami ingatlanok ingyenes propagandista-közalapítványi átadásáról szóló törvényjavaslatot is vissza kellene vonniuk.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tanulják a koalíciós kormányzást Göd városvezetői

Nagy volt a feszültség a polgármester, és az alpolgármesterek között.

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,326lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek