A járványhelyzet közben a kormány újabb földmutyira készül az LMP szerint

Miközben a média és az ellenzéki pártok is vírusveszéllyel és az emiatt összeomló gazdasággal vannak elfoglalva, addig kormány a helyzetet alantas módon kihasználva újabb föld mutyira készül és hűbérbirtokok kiépítésen dolgozik – jelentette ki vasárnap délutáni online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.

A zöld politikus szerint ezt bizonyítja az a héten benyújtott “földügyi salátatörvény”, amely nem a problémák kezeléséről, hanem a “NER-közeli kitollasodott földbirtokos arisztokrácia további kitöméséről” szól.

Security Check Required

No Description

Schmuck szerint a kormány úgy nyújtotta be a törvényjavaslatát, hogy megint elfeledkezett az érintett szakmai szervezetekkel való egyeztetésről, ezzel pedig az egyik legnagyobb történelmi bűnét készíti elő az osztatlan közös tulajdon rendezésének a leple alatt.

Mintagazdaságok címén ugyanis lehetővé akarják tenni, hogy az agrárminiszter által megjelölt hűbérbirtokosok

  • kedvezményes feltételekkel jussanak további földekhez,
  • a földtörvényben előírt felső birtokméretet korlátlanul átléphessék,
  • a törvényben maximált 20 év helyett 50 évre kapják meg kedvezményesen az állami földek használatát,
  • valamint hogy a területekön vadászatot a saját “kényük-kedvük szerint gyakorolják”.

Az LMP politikusa szerint a mintagazdaság megnevezés ugyan megtévesztő lehet, de szó sincs arról, hogy ez a fenntartható módon gazdálkodó, példaértékű gazdálkodásokat jelentené, valójában ugyanis a “Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Garancsi István-féle hűbérbirtokosok” földterületeiről van szó.

Schmuck szerint a kormánynak a járvány megfékezésével, a mélyülő gazdasági válság megállításával és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek megsegítésével kellene foglalkoznia, az LMP ezért a törvényjavaslat visszavonását követeli.

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,466lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek