Több mint 6 és fél millióan váltak munkanélkülivé az Egyesült Államokban

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Egyesült Államokat rendkívül súlyosan érinti a koronavírus-járvány mind egészségügyi, mind pedig gazdasági szempontból.

A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön tette közzé a friss adatokat, melyben az olvasható, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 3 millió 341 ezerrel, 6 millió 648 ezerre nőtt a március 28-án zárult héten. Egyes elemzők 3,5 milliós emelkedésre számítottak ezt megelőzően, viszont úgy tűnik, az USA-ban csak most kezdenek szigorítani el a járvány visszaszorításának érdekében.

Brutálisan megnőtt a munkanélküliek száma az Egyesült Államokban – Jövő TV

A koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásai miatt történelmi csúcsra emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten – adta hírül az MTI. A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 3 millió 1 ezerrel, 3 millió 283 ezerre nőtt a március 21-én zárult héten.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 1 millió 245 ezerrel, 3 millió 29 ezerre nőtt a március 21-el végződött héten, ami 2013. július 6. óta a legrosszabb érték. Ez így is jobbnak számít a korábban várt eredményeknél, egyes elemzők ugyanis 4 millió 882 ezres emelkedésre számítottak.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,466lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek