Az EU 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások védelmére

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen csütörtökön jelentette be Brüsszelben az unió válságkezelő csomagját, melynek célja, hogy megszüntesse a járvány okozta gazdasági szakadékot az uniós tagállamok között.

“Az uniós költségvetésében rendelkezésre álló összes eurót átirányítjuk a válság kezelésére, és lehetővé tesszük, hogy a finanszírozás gyors és hatékony legyen. Az európai szolidaritás jegyében mindent megteszünk az nemcsak az életek, de a megélhetések megmentésért”

– mondta Von der Leyen.


Az Európai Bizottság által “szolidaritási pénzügyi eszköznek” emlegetett csomagnak biztosítania kell, hogy a tagállami munkavállalók megélhetése ne kerüljön veszélybe a járványveszély ideje alatt, az alkalmazottak rövidített munkaidőben dolgozhassanak és továbbra is fizetni tudják bérleti díjaikat, számláikat, elősegítve ezáltal a gazdaság stabilizálódását.

A kölcsönök a járvány miatt kialakuló válság által legsúlyosabban érintett tagállomokat kívánják elsősorban támogatni, de minden tagállamnak lehetősége van arra, hogy pénzügyi garancia ellenében, támogatásért folyamodjon.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek