Aktív napja volt Polt Péter legfőbb ügyésznek

A mai napon aktivizálta magát az ügyészség, két politikus – a jobbikos Kálló Gergely és a fideszes Boldog István – ellen indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész azok mentelmi jogának felfüggesztését. A DK-s Varju László ellen pedig vádat is emelt az ügyészség.

A jobbikos Kálló Gergely ellen az Európa Parlamenti választások előtt indítottak eljárást, amikor is festékszóróval rongált meg fideszes választási plakátokat. Kálló Gergely országgyűlési képviselő az indítványra reagálva a Jövő TV-nek elmondta: csupán a szabad véleménynyilvánítási jogával élt az eset megtörténtekor. Elmondása szerint a választások idején többször is előfordult, hogy fidelitasos aktivisták cselekedtek hasonlóan: “Ellenük mégsem indult semmiféle eljárás, pedig volt hogy tettlegességig fajult a helyzet a részükről.”

“Abból, hogy ma három indítvány is megjelent az ügyészség honlapján, valószínűsíthető a kormánypárti média reakciója: az ellenzéki képviselőket bűnözőknek lehet beállítani, Boldog István ügyét pedig el lehet rejteni a nyilvánosság elől. Pedig most, a Koronavírus-járvány idején fontosabb dolguk is lehetne ennél”

– mondta Kálló.

A fideszes Boldog István ellen hivatali visszaélés miatt indítványozták a mentelmi jogának felfüggesztését. A nyomozás során a képviselőről ugyanis kiderült, hogy egyes pályázatok esetében jogellenesen befolyásolta azok elbírálásának eredményét, amiért a vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Varju László ellen az MTVA-székházban történtek miatt indítványozták korábban a mentelmi jogának felfüggesztését, ma pedig a választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,467lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek