A Néppárt 13 tagja kérte idáig a Fidesz kizárását Donald Tusktól

Az Európai Néppárt tizenhárom tagpártjának elnöke kéri, hogy zárják ki a Fideszt az európai pártcsaládból. A Néppárt elnökének, Donald Tusknak címzett levelet Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is megosztotta Twitter-oldalán.

A magyarországi koronavírus-törvény véleményük szerint a liberális demokrácia alapjainak és az európai értékeknek a nyilvánvaló megsértése. A néppárti politikusok attól tartanak, hogy Orbán újonnan szerzett “időkorlát nélküli” hatalmával a kormány még erősebb nyomás alá fogja venni majd a civil társadalmat.

A levélben így fogalmaznak: “Már egy ideje figyeljük a jogállamiság leépítését Magyarországon. A Fidesz tagsága fel van függesztve az Európai Néppártban, mert nem tartotta tiszteletben a jogállamiságot. A mostani fejlemények azonban meggyőztek minket arról, hogy ezzel a politikával a Fidesz nem maradhat a Néppárt tagja.”

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

12,466lájkolóTetszik
614követőkövető
30követőkövető
891feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek