Rudolf Péter: Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik, az tisztulást hoz

A Vígszínház új igazgatója a Színház Online oldalon tett rövid nyilatkozatot, melyben az olvasható: örülni majd csak akkor lesz oka, ha újra felmegy a függöny.

„Köszönöm a döntéshozók bizalmát és a társulat támogatását. Amennyi erőt ad ez a támogatás, akkora felelősséget is ró rám. Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist” – írja nyilatkozatában Rudolf Péter.

Az új igazgató szerint sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte, és nem tudható, mikor áll vissza a rend, mikortól teheti újra a dolgukat.

„Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban. Addig is, teszem a dolgom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában”

– fogalmazott Rudolf Péter.

Karácsony Gergely főpolgármester kedden jelentette be, hogy Rudolf Pétert bízza meg a Vígszínház vezetésével. A teátrum korábbi igazgatója, Eszenyi Enikőt az őt ért kritikák és támadások után múlt hét csütörtökön jelezte, hogy befejezi vígszínházi munkáját, és visszavonja a színház vezetésére beadott pályázatát.

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek