Néhány nap alatt már több mint 85 ezren írták alá a felhatalmazási törvény elleni online petíciót

Vasárnap indult internetes aláírásgyűjtés az aHang oldalán az úgynevezett “felhatalmazási törvény” ellen, amelyet többek között volt ombudsmanok, alkotmányjogászok, valamint bírók kezdeményeztek.

Indoklásuk szerint azért, mert “még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja azt, hogy a magyar kormány kezébe olyan felhatalmazást adjon a parlament, amivel korlátlan ideig bármilyen tárgykörben jogot alkothat!

A kezdeményezők úgy vélik, hogy “a hatalom a járványt kihasználva olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit, a szólás- és sajtószabadságot, a parlament általi törvényalkotást és a választásokat, mindezt úgy, hogy annak sem időbeli, sem tárgybeli korlátja nem lenne”.

Az online petíciót cikkünk megjelenésekor (szerda kora délután) már több, mint 85 ezren írták alá az erre a célra létrehozott internetes felületen.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek