fbpx

Negatív lett a koronavírus-tesztje a karantént elhagyó fideszes képviselőnek

B. Nagy László a Facebook-odalán tudatta tesztjének eredményét, illetve csatolta annak dokumentumát.

A Jövő TV oldalán is beszámoltunk arról, hogy a fideszes B. Nagy László részt vett a parlament hétfői ülésén, miközben a Szegedma.hu hírportálnak vasárnap még azt mondta, hogy családjával együtt önkéntes karanténba vonult. A fideszes képviselő március 15-én együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) koronavírussal fertőzött rektorával. A Magyar Hang érdeklődésére, hogy miért hagyta el a karantént a parlamenti ülés idejére, azt nyilatkozta, tartozik annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonja ki magát, főleg fontos döntések előtt.

Kedden Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke a Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentést tesz a fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt. A szegedi Momentum pedig arra szólította fel B. Nagy Lászlót, hogy haladéktalanul mondjon le.

Feljelentik és távozásra szólítják fel a karantént elhagyó fideszes képviselőt – Jövő TV

Feljelentést teszek B. Nagy László fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt – közölte Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke a Facebook-oldalán. A Momentum szerint a fideszes képviselőnek haladéktalanul le kell mondania. Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese pedig a karanténból üzente meg, hogy felelőtlenség, amit a fideszes képviselő csinált.

B. Nagy László a szerdai Facebook-bejegyzését elsősorban a Párbeszéd politikusának címezte, a következőket írta:

„Tisztelt Szabó Tímea Képviselőtársam! Azt tudom, hogy más értékrend szerint, más érdekek mentén politizálunk, de amit a parlament legutóbbi ülésén tettek az ország ellen a veszélyhelyzet meghosszabbításának tárgyalásakor, szavazásakor az szégyenletes. Megerősített abban, hogy helyesen cselekedtem, legközelebb is megtenném, meg is teszem. A parlamentnek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról minél előbb döntenie kell, hogy a kormány folytathassa a koronavírus-járvány elleni védekezést. Ebben a kormány az ellenzékre, Önökre semmiben nem számíthat. A feljelentéssel kapcsolatban csatolok egy dokumentumot, ez a kontroll minta eredmény – bár az eddigi tapasztalatom szerint a tények nem sok hatással vannak az Önök érvelésére – kérem, olvassa el.”

Security Check Required

No Description

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Ismét demonstráltak a turizmus megmentése érdekében

Szeptember 18-án folytatódott a "Mentsük meg a turizmust" elnevezésű tüntetéssorozat, ezúttal a Dísz téren gyűlt össze nagyjából 200-300 ember.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Kanász-Nagy Máté szerint a kormányfő a második világháború előtti szintre viszi vissza a társadalombiztosítási jogokat.