Negatív lett a koronavírus-tesztje a karantént elhagyó fideszes képviselőnek

B. Nagy László a Facebook-odalán tudatta tesztjének eredményét, illetve csatolta annak dokumentumát.

A Jövő TV oldalán is beszámoltunk arról, hogy a fideszes B. Nagy László részt vett a parlament hétfői ülésén, miközben a Szegedma.hu hírportálnak vasárnap még azt mondta, hogy családjával együtt önkéntes karanténba vonult. A fideszes képviselő március 15-én együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) koronavírussal fertőzött rektorával. A Magyar Hang érdeklődésére, hogy miért hagyta el a karantént a parlamenti ülés idejére, azt nyilatkozta, tartozik annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonja ki magát, főleg fontos döntések előtt.

Kedden Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke a Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentést tesz a fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt. A szegedi Momentum pedig arra szólította fel B. Nagy Lászlót, hogy haladéktalanul mondjon le.

Feljelentik és távozásra szólítják fel a karantént elhagyó fideszes képviselőt – Jövő TV

Feljelentést teszek B. Nagy László fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt – közölte Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke a Facebook-oldalán. A Momentum szerint a fideszes képviselőnek haladéktalanul le kell mondania. Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese pedig a karanténból üzente meg, hogy felelőtlenség, amit a fideszes képviselő csinált.

B. Nagy László a szerdai Facebook-bejegyzését elsősorban a Párbeszéd politikusának címezte, a következőket írta:

„Tisztelt Szabó Tímea Képviselőtársam! Azt tudom, hogy más értékrend szerint, más érdekek mentén politizálunk, de amit a parlament legutóbbi ülésén tettek az ország ellen a veszélyhelyzet meghosszabbításának tárgyalásakor, szavazásakor az szégyenletes. Megerősített abban, hogy helyesen cselekedtem, legközelebb is megtenném, meg is teszem. A parlamentnek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról minél előbb döntenie kell, hogy a kormány folytathassa a koronavírus-járvány elleni védekezést. Ebben a kormány az ellenzékre, Önökre semmiben nem számíthat. A feljelentéssel kapcsolatban csatolok egy dokumentumot, ez a kontroll minta eredmény – bár az eddigi tapasztalatom szerint a tények nem sok hatással vannak az Önök érvelésére – kérem, olvassa el.”

Security Check Required

No Description

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

“Dolgozunk az új dalokon, de reméljük ősszel már újra koncertezhetünk”

A hétharminc vendége Lázár Domokos, az Esti Kornél zenekar tagja.

Mi lesz így az érettségikkel?

A hétharminc vendége Sipos Ferenc Norbert, az ADOM diákmozgalom elnökségi tagja.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

10,972lájkolóTetszik
329követőkövető
30követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek