fbpx

Videó a bergamói kórházból: Európának arra kell felkészülnie, ami itt történik

Olaszország az európai koronavírus-járvány epicentruma, az elmúlt napokban pedig már a kínai esetszámnál is több beteget regisztráltak az országban. Naponta több száz haláleset történik, és míg az egészségügy egyes régiókban az európai élmezőnybe tartozik fejlettség terén, a kórházak már nem bírják a rájuk nehezedő nyomást.

Olaszország mára a legsúlyosabban érintett ország a koronavírus-járvány kapcsán, naponta több ezer új esetet regisztrálnak, és naponta több száz haláleset történik. Az olaszok szerint a kezdeti fázisban még kezelhető lehet a koronavírus, viszont egy idő után ugrásszerűen kezd nőni az esetek száma, erre pedig egyik ország egészségügye sincs felkészülve.

The shocking centre of the COVID-19 crisis

The crisis gripping the town at the centre of the global COVID-19 crisis in Italy has been witnessed by Sky News’ Chief Correspondent Stuart Ramsay. Italy ha…

A Sky News riportere, Stuart Ramsay az északolasz epicentrumban, Bergamóban forgatott riportjában több orvos is arról beszél, hogy az olasz egészségügy, amely a legkorszerűbb eszközökkel van felszerelve, már nem bírja az arra nehezedő nyomást, ahogyan az ott dolgozó orvosok sem.

Dr. Lorenzo Grazioli altatóorvos szerint az európai országoknak teljesen le kell állnia annak érdekében, hogy elkerüljék a tömeges járvány kitörését, ahol ez egyáltalán még lehetséges. Dr Roberto Cosentini, a bergamói kórház sürgősségi részlegének vezetője szerint ez a vírus egyáltalán nem hasonlít egy szokványos megfázásra, az esetek túlnyomó részében súlyos, sokszor fatális tüdőgyulladás alakul ki a betegeknél.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
737követőkövető
39követőkövető
394feliratkozóFeliratkozás

Ellensúly

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.